28 septembrie 2015

895.Europa dez-Unita : o Iugoslavie la scara continentala?

   Uite ca am mai incasat o provocare, de data aceasta de la  http://blogalinitiative.ro care vrea sa afle de la mine si de la voi ce subiect ar fi meritat discutat mai mult in media in 2015.

   Ei bine, fara suparare, dar eu cred ca harababura birocratica si invazionala cu refugiati/emigranti/teroristi incipienti sau existenti ar fi fost cel mai de dezbatut fenomen, deoarece din cate vedeti, acutizeaza presiunile si dizidentele latente intr-o Europa comunitara care dovedeste inca odata ca numai unita nu este, ba chiar isi pierde si multlaudatul"Schengen" cu care a tot santajat si jucat state estice si chiar vestice.

   Adica media ar fi trebuit sa studieze mai mult dez-unificarea,dezbinarea si demontarea mai mult decat posibila a unei uniuni conduse de pe nivel de forta si cu bruftuluieli continue intre ele, de catre doar patru state care nu s-au inteles si nici nu incearca sa se inteleaga intre ele, tragand ba "hais", ba "cea" !

  Deci si prin urmare nu despre acei oameni vom discuta, nu despre problemele lor, ci numai si numai despre...cum se duce naibii Uniunea Europeana!

 DA PAGINA CA SA NE DIXTRAM PUTINTEL!

 Ei mi-au spus sa fac asa:

 Provocarea campaniei:
Scrie la tine pe blog ce subiect european ți se pare că ar fi meritat o dezbatere mai detaliată în presă și în blogosferă și îndeamnă-ți cititorii să se înscrie în competiția REPORTER ȘI BLOGGER EUROPEAN. Mai multe detalii despre competiție găsești aici: http://ec.europa.eu/romania/07092015_reporter_si_bloger_european_ro.htm
sigla
 Mecanismul campaniei:
1. Scrie pe blogul tău, răspunzând provocării de mai sus, cu link către http://ec.europa.eu/romania/07092015_reporter_si_bloger_european_ro.htm

   Acuma, sa va spun cinstit, eu o consider o provocare, dar nu-mi bat prea tare capul, de fapt pe mine ma intereseaza ceva mai mult subiectul care ma roade de cea mai multa vreme ,asta cu dezbinarea Europei! Si cum se face pulbere usor-usor o aliantza crescuta cu greu si in care nicicand nu am avut incredere.

  Foarte grav este altceva:
  faptul ca deja Serbia, Croatia, Ungaria au mobilizat forte armate la granitele lor si se cearta furibund diplomatic, zanganindu-si arsenalul cu voiosie.
  Si faptul ca Germania ameninta de parca ea conduce Europa, punand sare pe rana si paie pe foc!
  Si faptul ca se dovedeste ca Germaniei ii convine aceasta infuzie ad-hoc de cetateni de mana a treia, ieftini si usor de pus la munca, cetateni cu care- asa cum s-a facut in anii 60-70 cu turcii- se va improspata dezastrul demografic german, dar nu doar demografic cat economic, atata timp cat economistii lor recunoasc faptul ca in curand nu va mai avea cine sa le plateasca pensiile imense proaspetilor pensionari ...Si uite ca acesta este unul dintre motivele pentru care Merkel se bucura de aceasta invazie foarte,foarte controlata si foarte ciudata, disciplinati si suspect de bine orientata!

  De ce Germania nu taie raul de la radacina si nu s-a implicat de patru ani in blocarea si ajutarea refugiatilor la sursa, adica Siria,Irak, Afganistan?
  De ce a intarziat toate proiectele de acest gen din Parlamentul European?
  De ce ne-am trezit odata cu acest puhoi ca Germania are gata pregatite fonduri si proiecte de integrare in teritoriu a masei de oameni venite din Orient???

  Germania ii doreste si are mare nevoie de ei.
  Daca i-ar fi invitat asa cum a facut la un moment dat cu turcii, o Europa deja satula de manifestarile xenofobe,religioase si violente din Franta mai ales,ar fi boicotat cererea sa...Si atunci nu este mai bine sa faca in asa fel incat sa ajunga singuri, "necontrolati" si "necoordonati" in miezul Europei?

  Este tragic nu viitorul indepartat asa cum se prevede , ci felul in care se iau de gat state care se potolisera, state care mereu au avut ceva de impartit si acum sunt provocate.

  Este tragic faptul ca Franta si-a asumat in sfarsit problemele, orientarea si hotararea si este de acord cu Rusia si China sa taie raul de la radacina, adica intervenind militar in focul balamucului din Orient, asta fiind foarte bine, dar cam rau din punctul de vedere al unei uniuni in care Germania latra la toti si...o sa latre rau si la frantuji, este tragica lipsa de reactie a NATO care de fapt de ani de zile provoaca si intretine focul in nordul Africii si orientul apropiat, distrugand astfel tari intregi...Si repet, este tragic pentru ca focul urii si nervilor balcanici se aprinde iarasi-foc ce a ars sute de ani aceasta zona, ultima oara arzand o tzara intreaga si facand-o praf: Iugoslavia.

  Ca sa vedeti ca nu spun aiureli, ia analizati ceea ce a scris colegul nostru acum doi ani, tot aici.(pun linkul mai jos)
  Oricum, ganditi-va ca, usor-usor intra si Romania in jocul acesta si...Cam ce ne aneasteapta dragilor?

  Bun, eu va rog sa va spuneti parerea, dar in acelasi timp sa dati si idei despre ce considerati voi ca ar fi trebuit sa intereseze media in 2015 mai mult.

scris si asumat de catre:
*nemotoujours*
foto:internet

  Linkul:Distrugerea Iugoslaviei, programarea lucida a unui infern



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu