01 iunie 2016

1022.Seara de film: "Misiunea spatiala Delta - Mission Spatiale Delta" varianta in limba franceza

.
.
     A fost de fapt un serial de animatie romanesc, SF, al anilor '80.
     Nu a aparut la televizor, ci ca episoade in cinema ,la matineu, sau sub forma acestui film.
     A fost reusit, nu neaparat ca realizare tehnica, mai mult ca scenariu si subiect  si chiar ca inovatie tehnica, design futurist.
     S-a exportat cu succes un mai multe tari, eu stiind ca exista in mod sigur in engleza si franceza, dar mai mult...nu am certitudini si atunci tac.
.
     Mentionez faptul ca muzica-deosebit de buna-este realizata pentru unele episoade de catre Rodion G.A., promotor al muzicii electronice in Romania, deosebit de inventiv si original, pe care am avut marea sansa sa-l cunosc acum cativa ani la un festival de film unde "a dat" un recital de 2 ore, din muzica sa, pe ...benzi de magnetofon! Matritele ORIGINALE ale pieselor sale inca de la inceput.

     Dupa cautari indelungate am gasit si filmul - acesta, desigur- dar uite ca in limba francilor!
     Si o fi cum o fi nostalgia, dar eu va recomand sa-l vedeti pentru ca SIGUR o sa va placa!

     DA PAGINA!
DIN DRAGA NOASTRA WIKI citire:

"   Protagoniștii lungmetrajului „Misiunea spațială Delta” au fost desenați de către Călin Cazan în colaborare cu Mircea Toia. 
   Filmul reprezintă primul (desen animat de ) lungmetraj S.F. produs în România, o continuare a serialului omonim realizat de echipa lui Victor Antonescu. 

    Proiectul Delta a fost conceput pentru a stabili un dialog între civilizațiile intergalactice. La bordul navei a fost admisă și o ziaristă extraterestră. Curând, ea și căpitanul observă că supercreierul ce controla nava poate să acționeze neprogramat. În final, își dau seama că acest fapt se datorează frumuseții jurnalistei, care devine astfel victima nemilosului creier. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu