10 noiembrie 2017

1260.Politicianul roman: dovada fenomenala a vesniciei operei caragialesti!



"Sunt român (glasul i se îneacă), cred în România (emoția îi scoate din piept un scâncet, vocea i se frânge sub povara iubirii de țară), am trei fete (să vă trăiască! mulțumesc! lacrimi...) 

Ionuț Mișa, miercuri seara, la Antena 3."

  Absolut epocal !!!
Vazand scena, am avut un flash-back istoric: o taietura fantastica din opera lui Caragiale, pe care am scos-o din filmul "O scrisoare pierduta" de Sica Alexandrescu, pentru ca sa faceti comparatia si sa-mi dati-desigur- dreptate!
Asta arata ca ai nostri politicieni sunt demni urmasi ai celor din vremea lui nea Iancu si isi merita din plin mandatele si alegatorii!


Inspirat de ceea ce am mai gasit prin presa, culegeri de citate magnifice si pline de miez ale premierului si aceluiasi ministru de Finante, am realizat ca scena discursului din celebra piesa...NE RASPUNDE LA TOATE !!!!


Si din cate vedeti, nu este nevoie sa ai habar de economia si finantele reale sau de alte trebi ministericesti! Actoria este totul, lamentarea si capacitatea de a acuza dicteaza!

Si, desigur, asa cum au mai aratat-o si altii, sa stii sa versi lacrimi exact la momentul oportun!

Hai sa vedeti 5 minute filmarea si apoi cititi si declaratiile fulminante ale acestora dand pagina!


DA PAGINA!


Am regasit in scena "tribunei" din filmul citat corespondente incredibile cu citatele de mai jos.
Oricum, in fragmentul din film apare o replica deosebit de realista:
"De ce altii sa aiba falitii lor si sa nu-i avem si noi pe ai nostri?"


Ia vedeti, gasiti legatura?


"Ionuț Mișa (ministrul Finanțelor): „Românii sunt inteligenți, nu merg după fentă”


Mihai Tudose (premierul României): „O companie le-a cerut angajaților să protesteze cerând autostrăzi, compania externalizând profitul. Nu mai merge!”

Ionuț Mișa (da, ministrul Finanțelor): „Românii ar trebui să se gândească pentru cine ies în stradă, unele companii au interesul ca anumite măsuri să nu fie aplicate”

Mihai Tudose (exact, premierul României): „Sucursalele unor bănci au dat liber unor angajați să protesteze în fața Guvernului. Dacă băncile sunt nervoase, felicitări, domnule Mișa, sunteți pe drumul cel bun”.

(citatele sunt din Hotnews)

  "Industria romana este admirabila,sublima putem  zice, dar lipseste cu desavarsire!!!"


(replica din film)

   Admirabil nenea Iancu acesta domne, admirabile personaje, admirabile figuri de alesi ai poporului!

   Dar extraordinar pur si simplu este si un fragment din acelasi film, al celui care a "perorat" anterior, Tache Farfuridi...La fel de concis, obiectiv, direct la subiect si deosebit de constructiv...   Eu zic sa vedeti si aceasta scena, reprezentand partidul de la putere...sau din opozitie...
    Merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu