28 iunie 2019

1360.VICTORIE! Prima batalie castigata:modul 1 din programul"multirisc"incheiat cu succes!


.
.
  
.
 Un program deosebit de complex,unic in felul sau, care la final va asigura gestionarea in parametri optimi a catastrofelor naturale sau provocate de catre om la nivel national si chiar transfrontalier.
   Realizarea strategiei,logisticii,a bazei materiale a acestui program este un efort al unei echipe mari,istete,de o pregatire si o tenacitate de exceptie, condusa exemplar de
catre doi profesionisti de clasa,deosebit de ambitiosi:ministrul secretar de stat Raed Arafat si inspectorul general IGSU general de brigadă Dan-Paul Iamandi.
   Descrierea proiectului o aveti AICI.   Acum va prezentam inchiderea modului 1,ca fiind primul pas,cu amanunte si foto,materialul scris este al IGSU,cel foto al nostru,desigur.
DA PAGINA!

TEHNICĂ PROIECT MULTIRISC -MODUL I
Container suport logistic al intervenției „tip I - căutare-salvare” - 28 bucăți
Este destinat acțiunilor de intervenție ce presupun căutarea și salvarea victimelor din medii ostile vieții. Acesta este dotat cu echipamente și accesorii ce permit reducerea timpului de intervenție și eficientizarea acțiunilor de căutare-salvare, indiferent de tipul de risc care a generat situația de urgență.
Distribuție: AB, AG, AR, BC, BH, BN, BR, CJ, CL, CS, CV, DB, DJ, GJ, GR, HR, IL, MH, MM, MS, NT, OT, SJ, SM, TL, TM, TR, VL, VS, SSPPC
COST: 250.000 EURO/BUC
Container suport logistic al intervenției „tip II - multirisc” - 15 bucăți
Containerul integrează accesorii și echipamente pentru misiunile de căutare și salvare a victimelor de sub dărâmături sau alte medii care îi pun în pericol. Containerele pot fi ușor dislocate la locul evenimentului cu ajutorul autocamioanelor de intervenție.
Distribuție: B-IF, AG, BV, BZ, CJ, CT, GL, HD, IS, MS, PH, SB, SV, VN, USISU
COST: 320.000 EURO/BUC
Containere suport logistic al intervenție „tip IV – iluminat” -4 bucăți
Autospeciala asigură iluminatul la locul intervenției precum și furnizarea temporară e energiei electrice pentru localități, în cazul eșecului rețelei publice de alimentare cu energie electrică.
Distribuție:B-IF, CT, SB, USISU COST:130.000 EURO/BUC
Autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigeno-terapie- 2 bucăți
Este utilizată pentru antrenamentul de specialitate al scafandrilor (simularea condițiilor de imersiune/lucru în imersie), dar și pentru tratament cu administrare de oxigen persoanelor intoxicate cu monoxid de carbon sau care au suferit accidente de scufundare.
Distribuție:CT, MS
COST: 1.240.000 EURO/BUC
Autospecială de intervenție și salvare de la înălțime 42metri -16 bucăți
Utilizată la misiuni de stingere a incendiilor la clădirile înalte, dar și pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime.
Autoscările permit intervenția salvatorilor la înălțimi de peste 40 de metri.

Distribuție:, AB, AG, AR, BV, BZ, CL, CT, DB, GL, HD, HR, MS, PH, SB, TM, VN,
COST: 590.000 EURO/BUC
Automacara cu braț ridicător și platformă pentru transport materiale și accesorii-6 bucăți
Este folosită pentru degajarea căilor de acces, eliberarea victimelor de sub dărâmături, autovehicule grele implicate în accidente auto sau alte obiecte ce obstrucționează accesul salvatorilor.
Distribuție:CT, IS, SB, TM, VN, USISU COST:500.000 EURO/BUC
Tabără mobilă pentru persoane sinistrate, în sistem containerizat - 1 bucată
Este utilizată pentru cazarea temporară a persoanelor sinistrate ori evacuate și furnizarea bunurilor de subzistență pentru acestea.
Distribuție:USISU COST: 330.000/BUC
Linie tehnică de întreținere a echipamentelor individuale de protecție-7 bucăți
Are rolul de a asigura igienizarea, curățarea și dezinfectarea echipamentului individual de protecție și uscarea acestuia. Aceasta este compatibilă cu toate tipurile de echipamente individuale de protecție aflate în dotarea serviciilor de urgență profesioniste.
Distribuție:B-IF, BH, CJ, CT, MS, SV, SSPPC COST: 200.000 EURO/BUC
Autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific-1 bucată
Destinată transportului în condiții de igienă a unui număr mare de victime generate de manifestarea unui dezastru.
Distribuție:USISU
COST: 360.000 EURO/BUC
Autocamion cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig-42 bucăți
Este utilizat atât pentru transportul salvatorilor și materialelor în condiții de intervenție, cât și pentru dislocarea containerelor necesare misiunilor de salvare sau de asigurare a iluminatului pentru comunități.
Distribuție: B-IF, AB, AG, AR, BC, BH, BN, BR, BT, BV, BZ, CJ, CL, CS, CT, CV, DB, DJ, GJ, GL, GR, HD, HR, IL, IS, MH, MM, MS, NT, OT, PH, SB, SJ, SV, SM, TL, TM, TR, VL, VN, VS, USISU
COST: 140.000 EURO/BUC
26.06.2019
.
Titlu: Finalizarea proiectului „MULTI RISC-MODUL I”
Astăzi, 26 iunie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov s-a desfășurat evenimentul prilejuit de Conferința de Închidere Oficială a Proiectului ,,MULTI RISC-MODUL I”, cod SMIS 104677.
Activitatea s-a bucurat de participarea secretarului de stat în Ministerul Fondurilor Europene, doamna Ana – Maria Bușoniu, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed ARAFAT și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul IAMANDI, care au subliniat importanța implementării proiectului prin achiziționarea de echipamente și mijloace tehnice de intervenție noi, performante, de ultimă generație, care asigură premisele unei gestionări eficiente a situațiilor de urgență.
,
Pe timpul activității au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente performante destinate eficientizării misiunilor de salvare: containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

Descriere proiect:
Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a deținut calitatea de aplicant în cadrul Proiectului „Multi risc – modul I” cod SMIS 104677, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, axa prioritară 5 - ,,Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor”, obiectivul specific 5.2 ,,Creșterea nivelului de
inspectorul general al IGSU,
general de brigadă
Dan-Paul IAMANDI
pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție”.
Proiectul a avut ca obiectiv general: Creșterea rezilienței la dezastre a comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc.
Obiectivul specific nr. 1: Îmbunătățirea răspunsului serviciilor profesioniste pentru o gamă largă de situații de urgență (multirisc). Acest obiectiv vizează achiziția echipamentelor ce pot fi folosite în mai multe tipuri de situații de urgență. Achiziție de tip multirisc este eficientă din punct de vedere al costurilor și acoperă o gamă variată de nevoi operative.
Obiectivul specific nr. 2: Dezvoltarea abilităților de bază pentru organizarea și managementul taberelor de sinistrați. Obiectivul vizează asigurarea condițiilor de cazare a persoanelor sinistrate după manifestarea unei situații de urgență de amploare, cum este cazul inundațiilor sau cutremurelor.
Obiectivul specific nr. 3: Îmbunătățirea capabilităților de intervenție pentru misiuni de căutare-salvare. Acest obiectiv specific presupune întărirea
secretar de stat dr. Raed ARAFAT
capacității de răspuns pentru misiunile de căutare-salvare, ce pot fi cauzate de o multitudine de tipuri de risc.
În cadrul proiectului au fost achiziționate următoarele tipuri de echipamente:
    •    Container suport logistic al intervenției tip I - căutare-salvare - 28 bucăți;
    •     Container suport logistic al intervenției tip II - multi risc - 15 bucăți;
    •     Containere suport logistic al intervenție tip IV – iluminat - 4 bucăți;
    •     Autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigeno-terapie - 2 bucăți;
    •     Autospecială de intervenție și salvare de la înălțime (42+/- 3 m) - 16 bucăți;
    •    Automacara cu braț ridicător și platformă pentru transport materiale și accesorii - 6 bucăți;

secretar de stat în
Ministerul Fondurilor Europene,
doamna Ana – Maria Bușoniu
•    Tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat + BRA - 1 bucată;
    •     Linie tehnică de întreținere a echipamentelor individuale de protecție - 7 bucăți;
    •     Autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific - 1 bucată;
    •     Autocamion cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig - 42 bucăți.

Perioada de implementare a proiectului a fost 01.10.2016 - 31.05.2019 și a beneficiat de un buget total de 159.441.995 Ron, din care finanțare nerambursabilă prin POIM: 133.392.655 RON.
Principalele beneficii ale implementării proiectului „Multirisc – modul I” constau în îmbunătățirea răspunsului serviciilor profesioniste pentru o gamă largă de situații de urgență, dezvoltarea abilităților de bază pentru organizarea și managementul taberelor de  sinistrați, precum și îmbunătățirea capabilităților de intervenție pentru misiuni de căutare salvare.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
FOTO SI EDITARE:"SUNTEM ROMANIA!"

MAI MULTE FOTO: AICI

.
.
.
.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu