29 octombrie 2019

1846.Inaintasi,urmasi,viitor:Comana,19 octombrie 2019

G-al lt.aviator(rtr)Ion Dobran,erou de razboi,la varsta de 100 de ani.
G-al maior aviator(rtr)Radu Theodoru,veteran de razboi si
comandor aviatie Adrian Diaconu (ARPIA),organizatori
.
  Au participat cu cantece si poezii si elevi de scoala de la Bucov,Prahova (scoala Constantin Stere-patriot basarabean,artizan al Unirii Basarabiei).
  O buna imagine,cu impact pre masura,au facut militarii MApN prezenti,activi,sositi cu stand de prezentare si tehnica,dar si din SRI,care au fost asaltati de tineri si de copii curiosi.
  Impresionant interesul tinerilor de a discuta cu veteranii prezenti,printre care si dl general-locotenent Ion Dobran,celebrul erou aviator care deja a implinit 100 de ani.
  Veteranii au fost efectiv asaltati de catre copii si tineri si i-am prins in fotografii, eu si colegul Laur, emotionati si impresionati pana la lacrimi.
   Da PAGINA!

.
.
  In cinstea Eliberarii ultimei palme de pamant romanesc in 25 oct 1945,Dl.general-maior de aviatie, in retragere Radu Theodoru,veteran al celui de-al doilea Razboi Mondial si scriitor recunoscut, a gandit si realizat impreuna cu colegii de la Asociatia Romana pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii(ARPIA) un eveniment public inaltator,istoric si artistic,langa urna cu pamant insangerat de la Cotul |Donului,in Manastirea care adaposteste osuarul multor eroi de
.
.
pe Frontul de Est.

.
.

    Jertfa urmasilor se glorifica langa si in fata viitorului,impreuna cu trecutul victorios:eroi din istoria vie,langa tanara generatie:asta a fost la Manastirea Comana in acea zi de Duminica.  Evenimentul a decurs natural,fara a mai fi coordonat,moderat la un moment dat,copii conducand fara sa vrea actiunea.  Pot spune ca organizarea a fost de exceptie,impactul emotional maxim,vizibil,astfel atingandu-si scopul,toti


.
G-al Iosif Rus,Presedinte ARPIA Romania
Rezervist aviator si...tanara "din trecut"("Traditia Militara")
participantii interactionand,dovedind un interes deosebit,ceea ce ,desigur se intentiona.   O prezenta deosebita a fost dl.Eugen Statnic,din Republica Moldova,persoana care strabate pe banii sai drumurile pe care Armata Romana a dus lupte in acel razboi si a pierdut vieti-pana adanc in fostul URSS,gasind si recuperand osemintele romanilor cazuti in lupte.Dansul a adus si urna cu pamant de la Cotul Donului.Respect si recunostinta acestui om minunat!
    Felicitari colegilor Adrian Diaconu si Constantin Cristi Filip,piloti,comandori de aviatie in rezerva,membri ARPIA Otopeni-Bucuresti,care s-au luptat pentru acest eveniment si l-au dus excelent pana la capat!
Desigur,prezenta triumfala,exceptionala a unui pluton din "Traditia Militara" si a unuia din "Deutches Freikorps"au amplificat festivismul si frumusetea evenimentului.
*nemotoujours*-scris si o parte din foto,
cele mai multe foto-Laur,"Suntem Romania!"
Mai multe foto:AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu