03 decembrie 2019

1852. VIDEO : "Povestea Romaniei cosmice",sau cum singurul nostru cosmonaut ne-a povestit despre contributia noastra la zborul in spatiu



Nu este nevoie de prezentare
cdr.(r)Alexandru Popa,presedinte
ARPIA Bucuresti-Otopeni
    Filmarea prelegerii este adevarat document nu doar pentru faptul ca povestea este spusa de catre singurul cosmonaut roman, ci si pentru informatiile istorice prezentate, mai ales cele despre Hermann Oberth in interactiune cu acesta, cat si despre viata savantului in Romania si in afara ei, amanunte putin spre deloc stiute.
    Ei bine, evenimentul a fost realizat de catre A.R.P.I.A. (Asociatia Romana pentru Propaganda Istoriei Aviatiei)Bucuresti-Otopeni, cu sprijinul logistic al Scolii Superioare de Aviatie,avandu-l ca moderator pe dl.comandor de aviatie in rezerva Alexandru Popa, onorabil Presedinte .
    Expunerea m-a impresionat cu informatiile istorice personale ,inedite ,dar si cu felul unic de a povesti al dragului nostru cosmonaut,care,ca de obicei, a tinut peste o ora sala atenta,efectiv muta.
 
.
.
    Personal, ma bucur indeosebi pt.ca mi-am revazut colegii, fiecare dintre ei fiind
un filon de istorie vie a aviatiei romane, oameni minunati, plini de povesti si de bunavointa de a le impartasi, dar si pentru ca astfel am rememorat prima intrevedere cu eroul meu spatial, acum multi ani, la intoarcerea sa dintre stele, cand eram un adolescent care-si vedea modelul in fata ochilor, povestindu-i aventura cosmica.

   Va invit ca sa vizionati o prezentare unica, de valoare, captivanta!
   Mai multe foto:AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu