23 martie 2021

2002. Poate, candva si noi o sa mai concepem si o sa mai fabricam...

 

  NMS 4x4. Asa i se zice, asa il cheama.

   Este una dintre putinele chestii nou aparute in piață (atunci) pe care le-am fotografiat la ultimul BSDA (Black Sea Deafense and Aerospace), in 2018. De fapt si de drept cam singura chestie interesanta de pe acolo.
   Adevarul este ca eu sunt cam ofticat cand aud si vad "Nurol Makina A.Ș. Turkiye", de cand cu proiectul acestora comun cu Romarm din care la ei a derivat un blindat fabricat, vandut, iar la noi niste bani pe ceea ce au facut ai nostri ("turcul plateste"), mâncati si facuti praf de cine-stie-cine. Desigur, vina fiind a noastra, ca de obicei, turcii rugandu-ne aproape sa continuam proiectul cu ei (despre chestia asta puteti citi succint AICI.
   As fi facut mai multe foto, ma mir ca le am si pe acestea. La acea editie nu am prea avut mari motive de pierdut timpul si dezamagirea


m-a facut sa parasesc destul de repede hangarele cu standuri.
   Dar NMS chiar era interesant. O platforma reusita pentru diverse tipuri de arme si senzori, exact ceea ce ne cam lipseste de la o vreme prin a noastra draga RoArmy. Si care in mod sigur, cu multa bunavointa de ambele parti, s-ar putea construi de la zero in Ro implementandu-se in timp scurt, nefiind de o complexitate iesita din comun. Problema ar fi doar...strania politica dusa actual de catre tara de origine.
   Cred ca o buna diplomatie- care din pacate e cam lipsa la inventarul MAE actual- ar rezolva aceste probleme.

   Amanunte tehnice AICI

   Alex Stoian, foto proprii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu