25 martie 2021

2003. "D'ale Martisorului " a rupt scena

"KYMATA",Alex Stoian,Presedinte al "Suntem Romania!",
col.ing.Sorin Mimiliga,comandantul Bazei 2 Logistica Valahia,
prof Dragos Zisopol,Presedinte Uniunea Elena,deputat al elenilor.
.
     La figurat, desigur da. Si de fapt si de drept "ruperea" au desavarsit-o fantasticii dansatori ai Ansamblului de dansuri traditionale grecesti "Kymata", artisti membrii ai Uniunii Elene din Romania filiala Ploiesti, Uniune partenera a noastra de o gramada de ani,de pe vremea cand ne infiintasem ca Grup de initiativa si care niciodata nu a refuzat la a colabora cu noi la orice manifestare cultural-artistica am initiat sau participat.
     De aceea, cu ocazia spectacolului nostru de sambata, 20 Martie, am avut placerea sa-i inmanam  d-lui prof.Dragos Zisopol, Presedintele Uniunii si Deputat al elenilor, diploma de onoare pentru frumoasele noastre colaborari.
     Si da, grecii au "rupt" furtunos scena, incantand ca de fiecare data publicul entuziasmat, dar nu doar ei au contribuit la succesul spectacolului nostru, realizat cu greu in conditii stricte anticovid si cu public limitat la maxim 50 persoane, monitorizat continuu, ca si traseele artistilor, evitarea intersectarilor cu spectactorii si separarea pe grupuri de comunitati.

 

Prof.Mihai Nichita si o eleva a sa in recital
Unul  dintre elevii prof.Bogdan Gazdac

    Extraordinari, frumosi, talentati, disciplinati, elevii profesorilor de muzica Bogdan Gazdac si Mihai Nichita au impresionat cu piese de muzica preclasica si clasica dar si contemporana la chitara, vioara, violoncel, flaut si pian, aducand intre noi frumusetea muzicii culte.
    Spectacolul a avut doua invitate speciale:Ana-Maria Dumitru, cantautoare de muzica folk de mare sensibilitate componistica si interpretativa, ale carei doua reprize de minirecitaluri ne-au surprins prin faptul ca sala a inceput sa cante cu ea, luata de valul vocii,versurilor si sunetului deosebit al chitarii sale.
.
 
.

 Ana-Maria Dumitru  este o veche prietena a noastra, inca dinainte ca "Suntem Romania!" sa existe, devenita partenera si sustinatoare odata cu infiintarea publicatiei si a Grupului, participand voluntar la toate actiunile noastre cultural-artistice, de aceea, cu aceasta ocazie, am avut marea placere de a o invita in Asociatia noastra ca membru de onoare, calitate care ne obliga sa o sustinem si sa o promovam in continuare oficial in arta sa, in toate modurile legale posibile, functie de aspiratiile si necesitatile  sale si de oportunitatile descoperite de catre noi.

.
    Al doilea invitat special a fost o mica actrita si cantareata de mare talent, desi de doar 15 ani, Andreea Bianca Hanu , care a impresionat profund in reprezentatiile sale muzicale dar si in scurtul monolog teatral comic, dovedind capacitati artistice de admirat si de mare viitor. 

.
.
   Realizarea acestui spectacol a fost dovada faptului ca Cercul Militar Ploiesti si implicit administratorul acestuia, Baza 2 Logistica Valahia a MApN are intentia si capacitatea de a reintra in "piata " cultural-artistica, de a sustine si a organiza in parteneriat evenimente deosebite, de marca, acesta fiind un inceput deosebit de promitator. Am colaborat excelent, primind tot suportul necesar pentru organizare si punere in scena, astfel incat in timp scurt productia "D'ale Martisorului" a vazut lumina scenei, ruland fara absolut nici un impediment.
    Multe multumiri, dragi colegi militari si civili!
    Consilierea si monitorizarea anticovid au fost realizate de catre partenerii nostri de la USARS Romania . 

.
 foto:AICI 1 AICI 2 AICI 3 AICI 4

 foto in articol: Jean C-tin Duca 
 sponsor eveniment:Cook Communications



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu