16 mai 2024

2421. "Noaptea Muzeelor" dar in greva japoneza

 
  Pentru prima oara de la constituirea ca forma de organizare si manifestare expozitionala cu functii de Muzeu, a ceea ce va fi in final Centrul Cultural-Educativ "Muzeul Industriei in Spatiul Românesc, actual activând ca nucleu la Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti si cu expozitii itinerante, inscrierea oficiala în "Noaptea Europeana a Muzeelor ed.20" ne onoreazã cu prezenta în aceastã manifestare prestigioasã.

  Astfel, mica expozitie "Fabricat in Romania" patronatã de Fundatia "Cosmonaut Dumitru- Dorin Prunariu" si organizatã impreuna cu Universitatea Petrol- Gaze Ploiesti si Casa de Culturã a Studentilor Ploiesti din campusul UPG (partea dreapta), Bvd. Bucuresti nr. 39, va putea fi vizitatã in ziua de sâmbatã, 18 mai între orele 12.00- 23.00, desigur GRATUIT si va prezenta produse industriale romanesti fabricate intre anii 1920-1995.
  Vizitatorii vor beneficia de exponate din colectiile Muzeului si ale membrilor sãi Edward Bobolot, Bogdan Calciu si Daniel Anghel, de demonstratii cu acestea, de muzicã romaneasca ascultatã pe vinyl si de cafea oferitã gratuit de catre partenerul nostru Compas Coffee.

   Totodata va informam ca suntem in greva japoneza de solidaritate cu prietenii din biblioteci si muzee.
 
De ani se zile dorim o "Noapte a Muzeelor" a noastra, a colectionarilor din MISR "Suntem Romania!", dupa ce am ajutat la organizarea altor evenimente similare in muzee prietene. Forma noastra de organizare este total diferita de a altor muzee, este asociativa de voluntariat si suntem gazduiti ca si colectii si activitate de catre institutii de invatamant.
Din pacate, exact acum cand am reusit si noi sa avem “Noaptea muzeului nostru”, cu ajutorul partenerilor colaboratori si gazdelor, prietenii din cultura au hotarat sa intre in greva sub diferite forme, pentru a constientiza factorii de decizie asupra necesitatilor culturii si educatiei in forma de muzeu si biblioteca, unde periodic si constant factorul uman este efectiv desconsiderat.
Ne exprimam respectul pentru cei care sustin, cerceteaza, perpetueaza si conserva bazele cunoasterii umane, si ne alaturam solidar demersurilor lor, intr-o forma specifica, considerandu-ne in greva japoneza, si consideram absolut necesar sa anuntam public acest lucru.
Ne vom vom achita desigur de angajamentul asumat catre parteneri si public de a fi deschisi in "Noaptea Muzeelor Europene ed.20" si a desfasura programul stabilit, purtand banderole specifice care sa exprime starea de greva japoneza.
Partenerii si colaboratorii nostri nu sunt responsabili in nici un fel de hotararea noastra in legatura cu aceasta situatie.
Echipa Muzeului in Spatiul Românesc "Suntem România!"

   




09 mai 2024

2420. Întâlnirea conducerii MApN cu reprezentanți ai structurilor asociative ale militarilor în rezervă și retragere


Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, 9 mai, la sediul MApN, cu reprezentanți ai conducerii unor structuri asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.  La discuții au fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, precum și șefi ai unor structuri centrale ale MApN.

Discuțiile au abordat principalele preocupări și subiecte de interes pentru rezerviștii militari, referitoare la corelarea componentei corespunzătoare soldei de grad din pensia militară cu solda de grad a militarilor în activitate, modul de stabilire a impozitului lunar pentru pensiile militare de stat, situația ajutoarelor stabilite la trecerea în rezervă sau direct în retragere, conform prevederilor Legii nr. 284 din 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, soluțiile pentru creșterea calității asistenței medicale pentru personalul militar în rezervă și în retragere și membrilor familiilor acestora, precum și modalitățile de îmbunătățire a dialogului între instituția militară și structurile asociative ale rezerviștilor.

Împreună cu șefii structurilor centrale ale MApN, ministrul Tîlvăr a analizat, în cadrul întâlnirii, toate propunerile și cererile formulate de reprezentanții structurilor asociative, fiind discutate și opțiuni realiste de soluționare a acestora.

Angel Tîlvăr i-a asigurat pe invitați de întregul respect al instituției față de cadrele militare în rezervă și în retragere, de deschiderea necondiționată și permanentă a MApN la dialog, precum și de dorința de a găsi împreună soluții la problemele semnalate, de natura îmbunătățirii cadrului juridic aplicabil sau din domeniul drepturilor și beneficiilor cuvenite rezerviștilor și veteranilor de război sau ai teatrelor de operații.

În final, ministrul apărării naționale a propus organizarea acestor consultări cu caracter periodic, pentru a putea asigura eficiență eforturilor de soluționare a problemelor ridicate.

08 mai 2024

2419.Un nou pas pentru extinderea proiectului de digitalizare a actelor de stare civilă


Începând de astăzi, 8 mai 2024, cetățenii din municipiile Cluj-Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și județul Ilfov vor putea obține în format digital, dar și fizic, la cerere, certificate de naștere și deces.

 

Astfel, activitatea de înregistrare a evenimentelor de viață, naștere și deces, desfășurată de către ofițerul de stare civilă, se va realiza în format digital.

 

În luna aprilie, punerea în funcțiune “Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă - SIIEASC”, a fost inițiată la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale ale județului Ilfov, prin înregistrarea în format digital a deceselor și nașterilor și, având în vedere rezultatele obținute, astăzi, 8 mai 2024, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Evidență a Persoanelor din judeţele Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ialomița, Iași, Sibiu și Timiș, precum și al direcțiilor locale de evidenţă a persoanelor implicate, a realizat operaționalizarea S.I.I.E.A.S.C. la nivelul celor 7 municipii reședință de județ.

 

O nouă etapă privind extinderea S.I.I.E.A.S.C. este preconizată a se realiza la data de 10 mai 2024, prin includerea anumitor unități administrativ-teritoriale de la nivelul județelor Cluj, Constanța, Hunedoara, Ialomița, Iași, Sibiu și Timiș.

 

Punerea în funcțiune, la nivel național, a Sistemului Informatic se va realiza etapizat, urmând a se finaliza la data de 24 septembrie 2024.

 

Informații de background

30 aprilie 2024

2417.Relansarea Aeroportului International “Alexandru Podgoreanu” din Tuzla 27 aprilie 2024 - "Cel mai prietenos aeroport"

   Ani de zile fostul aerodrom Tuzla, devenit particular, s-a luptat pentru a se moderniza, dezvolta, pentru a fi in locurile fruntase ale destinatiilor aeroportuare din Romania, ceea ce a si reusit atat ca deservent al multor tipuri de aeronave aflate in escala, dar si ca destinatie ori punct de plecare in scopuri utilitare, comerciale sau turistice. Din pacate interese contrarii proiectelor administratiei sale au tot blocat si intarziat o dezvoltare inerenta, deosebit de necesara zonei litoralului romanesc.       Incapatanarea profesionistilor ce-l conduc a rezultat o modernizare de exceptie, radicala, ca amplasament, tehnica si organizare, astfel asigurand si mai bine scopurile turistice si comerciale, dar si scoala de supravietuire si cea de aviatie operationale de multi ani si la un nivel cu totul deosebit, foarte apreciate pe plan international.
  Relansarea din 27 aprilie a fost astfel o rezultanta logica, normala, a unei lupte acerbe pentru viitor.
  Noi, cei de la "Suntem Romania!" l-am poreclit " Cel mai prietenos aeroport"
(nemo)

2416.România sprijină populația civilă din Fâșia Gaza


 Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27 J Spartan, execută, în zilele de 29 și 30 aprilie, misiuni umanitare pentru transportul unor produse alimentare și articole de cazarmament – corturi, saci de dormit, paturi etc., puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în sprijinul populației din Fâșia Gaza.

            Misiunea de transport a bunurilor materiale acordate de România, cu titlu gratuit, se execută cu aprobarea ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

            Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 7/26.04.2024, misiunea se realizează pe cale aeriană până în Republica Cipru, cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, respectiv pe cale terestră, cu mijloacele din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, până în Republica Elenă/Republica Turcia și, ulterior, pe cale maritimă până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Transportul ajutorului umanitar pe relația Republica Cipru – Fâșia Gaza, se realizează cu ajutorul agențiilor specializate ale ONU.

25 aprilie 2024

2415. - RELANSARE AEROPORT TUZLA -

Vă invităm la evenimentul prilejuit de relansarea Aeroportului Internaţional “Alexandru Podgoreanu” din Tuzla, sâmbătă, 27 aprilie 2024, să cunoaşteţi istoria acestui loc, parcursul şi transformarea sa într-un centru de inovaţie şi progres pentru aviaţia generală şi regională.

Programul evenimentului:
13:00 - 13: 30 primirea invitaţilor (inclusiv cu aeronave)
13:30 – 14:30 conferinţa de presă, interviuri şi tururi de aeroport
14:30 – 16:00 muzică jazz (Cristina Radu Trio), bufet, degustare de vinuri
16:00 - 16:15 zbor acrobatic Dan Ştefănescu Jr.
16:15 – 17:00 film documentar – Istoria Aeroportului Tuzla, recital de muzică (Sabin Laviniu Penea)
 
Conferinţa de presă are loc în Hangar de la ora 13:30, iar prezentarea infrastructurii şi interviurile se pot organiza până la ora 14:30.

24 aprilie 2024

2414. Românii sunt DISPERATI ! Facturi mai mari ! Le-au crescut fara macar sa anunte!

   
bani

   Facturile sunt mai mari! 
  Disperarea romanilor este pe masura!
   Incredibil cu cat le-au crescut!
   

   Guvernul nici nu a luat asta in seama.
   
   Au crescut foarte mult, peste orice prevederi pesimiste!
   
   In medie cu 2-3 milimetri!


   Acest anunt este doar un experiment social publicistic.

22 aprilie 2024

2413. Tipic României: ai in curte, da' nu-i bun.

ATROM – Romanian version that uses the same Soltam M-17 155mm gun on a locally developed ROMAN 26.360 DFAEG 6x6 truck chassis. The system never entered production and the project was put on hold after three prototypes were built

K9-posibil curand in RoArmy

    Pe senile sau pe roti, ideea este aceeasi: mobilitate si putere de foc maxime posibil, flexibilitate mare in operare.
    Gata, in sfarsit dupa 25 de ani am reusit sa ne convingem ca avem nevoie de asa ceva. Desi Israelul cu care facusem si noi 3 prototipuri (ATROM) a fabricat, s-a dotat, a si vandut prin lume intre timp ( ATMOS). 
    Polonia la fel ca noi, pe aceeasi idee... a renuntat sa fabrice desi a investit in prototipuri pe sasiuri proprii Jelcz - adica AHS Kryl.
    Thailanda a pus M758 ATMG pe sasiuri TATRA . Si le foloseste.
    Desigur, acuma vrem K9 din Coreea de Sud. Polonii la fel. Doar sunt fratii nostri de suferinta, nu?
    Mai bun pe roti ori pe senile? Experientele cu Cesar-ul francez, varianta sarba, cea chineza etc, ar putea spune daca sasiul cu senile este recomandabil celui ranforsat de camion, in ciuda avantajelor stiute ale axelor cu cauciuc. Dar sunt armate care folosesc ambele sisteme... Aoleo, nu cumva avem si noi -inca - doua fabrici care construiesc/iau sasiuri blindate pe senile????
    Ok, ca de obicei am picat iarasi in boala istorica provocata repetat de politicul genial dambovitean: nu mai avem timp sa facem, deci cumparam.
   
Conteaza de ce acum ceva ani s-a renuntat la a construi asa ceva? Conteaza de ce iar in al 12-lea ceas suntem nevoiti sa aruncam banii aia putini ai nostri in curtea altora? Scuze, era o intrebare retorica. Istoria Romaniei stie mai bine. Din pacate astfel de câcâieli se platesc scump: nu doar cu bani ci si cu multe vieti.

14 aprilie 2024

2412. Explozie de veselie si de frumusete in Ploiesti : "Si ei sunt printre noi"

.
    Info Ploiesti City a comis-o de data aceasta: aproape 5 ore de spectacol de revista cu toate varstele pentru toate varstele, veselia si fumusetea revarsandu-se pe scena salii "Europa" a CJPh. din Ploiesti.
    Se poate spune chiar "Spectacol spectaculos spectacular", atata timp cat scolile de dans de arta teatrala si muzica, dar si artistii consacrati si chiar profesionisti mai mici ori mai mari au revarsat veselie si bucurie in toate genurile si formele, culminand cu scenete umoristice deosebit de amuzante. Fantezia a fost la ea acasa, incepand cu coregrafia si piesele alese, impresionand cu costumele ingenioase, frumos gandite si realizate si culminand cu felul in care a fost folosita scena. Am avut astfel ocazia sa trecem prin toate "imaginile" unei reviste complicate, frumos editate si prezentate, in care, desigur, copii si tineri cu dizabilitati au fost si ei vedete, surprinzand deosebit de placut cu aptitudinile lor artistice. 
    A fost superb, eu m-am distrat de minune si nu am simtit cand a trecut timpul. Din cate am vazut cei mici s-au bucurat pe cinste.
    Felicitari maxxxime, Gabi Dima si Oana Dumitrascu! 
                          ALBUM FOTO AICI




07 aprilie 2024

2411.Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”


    Forțele Navale Române organizează, în perioada 8 - 21 aprilie, exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii. De asemenea, vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, precum și structuri din sistemul național de apărare.

   Peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței unei nave aflate în dificultate și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice.

    Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucție 2024, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante. Totodată, se urmărește optimizarea efortului interinstituțional și sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forțelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forțe.

Prima ediție a Exercițiului multinațional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid și eficient, la întregul spectru de amenințări la adresa securității și stabilității regionale.

***

Ceremonia de deschidere a exercițiului se va desfășura luni, 8 aprilie, în intervalul orar 08.50-10.00, în portul Constanța, la Terminalul Pasageri, unde vor fi prezentate scopul, obiectivele, forțele participante și modurile de desfășurare ale exercițiului. 

03 aprilie 2024

2410.Bilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore


.

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. În acest sens, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în peste 2.100 situații de urgență înregistrate la nivel național.


Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au desfășurat acțiuni pentru localizarea și lichidarea celor 246 incendii, 167 dintre acestea fiind la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), suprafața totală afectată însumând peste 1.400 ha.  


De asemenea, eforturile colegilor noștri au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților locale, salvatorii acționând prompt pentru gestionarea celor 758 solicitări privind deblocarea de persoane sau animale, înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, precum și alte situații care puteau pune în pericol vieți și bunuri.


Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pe parcursul zilei de ieri, s-au înregistrat peste 1.100 solicitări pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.158 persoane aflate în dificultate.


Totodată, în perioada analizată, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, 2 dintre acestea privind posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase în localități/zone din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș și 3 mesaje semnalând prezența animalelor sălbatice în județele Buzău și Vâlcea.


Încă de la intrarea în vigoare a codurilor de vreme nefavorabilă, pompierii au fost la datorie pentru gestionarea în cele mai bune condiții a efectelor înregistrate și preîntâmpinarea situațiilor care puteau pune în pericol viața și bunurile comunităților.


Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat în 88 localități din 27 județe (AB, BC, BH, BT, BR, BZ, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HR, HD, IL, IS, IF, MS, NT, PH, SM, SB, SV, TR, TL, VL, VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru degajarea a 78 elemente de construcție, 321 de copaci doborâți de vânt, 31 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 12 case, 3 anexe, 121 autoturisme și 2 instituții publice.


Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Cârligele din județul Vrancea, zonă în care s-a intervenit pentru salvarea unei persoane rănită de un solar agricol luat de vânt. La sosirea forțelor de intervenție, victima se afla în stop cardio-respirator, însă a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de salvatori și a fost transportată la spital.


Alte situații s-au înregistrat în municipiul București, unde două persoane au fost rănite de crengile în cădere. După evaluarea medicală acordată la fața locului, persoanele au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite.


Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

31 martie 2024

2409. Pentru Nichita ( tovarășul meu ) - mesaj poetic (Costin Dobre)


Costin Dobre 

Pașii mi-s grei ca planeta și-aștept

un val de lumină să-mi muște din piept.

Nichita, m-auzi?

Nichita-ți vorbesc!

Unde ești, tu, unde ești?


Pătrund într-o pădure argintată și ochi

îmi umezesc fața aprinsă, mă-ntorc.

În jurul ființelor abia născute sunt boi

ce trec peste inimi blocate-n noroi.


Clopote, coarne, tropăit, crengi rupte

cad din ploapele-mi șterse, mă-ntorc.

Nichita, m-auzi?

Nichita, vino!


Ah, zdrobită stă piatra admirându-mă,

lătratul trunchiurilor m-amuză,

dar ce-am realizat noi în viață?

Bătrâne, cerul e-aproape să ardă,

ai casă, spune-mi, ai casă?


Aripile tale pe-ale mele le-ntreabă,

pe-ale mele le-ntreabă …


Din cauza frunzelor, n-au loc bătăile 

poamelor,

nici urmele noroaielor,

nici urmele mele,

nici pletele crescute pe stele,

nici ele, nici ele,

șoaptele, șoaptele.


Au existat păsări mari

și păsări mari cântând 

și păsări pentru păsări,

sau păsări zburând 

în păsări.


Costin Dobre


29 martie 2024

2408.Eseu despre eroina din umbră- Ecaterina (Cocuța) Conachi – Vogoride

.

Vă invităm marți, 2 aprilie 2024, ora 12.00, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliul Județean Galați, unde va avea loc lansarea de carte: „Ecaterina (Cocuța) Conachi – Vogoride (Eseu despre eroina din umbră)”, scrisă de prof. Vasile Ghica.

Evenimentul va fi moderat de prof. Cristian Dragoș Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, care, împreună cu autorul, prof. Vasile Ghica, vor oferi publicului o lecție de istorie despre patriotismul și contribuția Ecaterinei (Cocuța) Conachi – Vogoride la Unirea din 1859.

Date despre autor:

Prof. Vasile Ghica s-a născut pe 8 noiembrie 1940, în comuna Priponești, județul Galați, într-o familie de agricultori. A absolvit Liceul „Gh. Roșca Codreanu”, din Bârlad (1957) și Facultatea de Filologie din Iași (1965). A fost profesor, inspector școlar, metodist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volume de proză umoristică, proză ultrascurtă, aforisme, eseu, un dicționar al personalităților din fostul județ Tecuci. 

23 martie 2024

2407. A murit inca o fabrica istorica a Ploiestiului - inca o nostalgie blegoasa dupa bani pierduti pentru oras si tara.


.Deja rase cladirile de birouri.
Or fi fost de Patrimoniu?Nu mai conteaza.
.Hala centrala "Cablul Romanesc" 
Este de epoca postbelica.

  Disperarea necesitatii fals create de magazine, vile si blocuri provoaca distrugeri in toata tara. Desi suntem din ce in ce mai putini pe zi ce trece!!! Bine, sa fim cinstiti: unde ceva este falimentat de indiferenta conducerilor si lacomia acestora dupa spagi si venituri obtinute prin masinatiuni diverse de cupoane, actiuni si inginerii girate de legile cu dedicatie, nici nu mai ai cum sa tii monstrii papatori de bani publici care altfel, cu un minim de decenta manageriala ar fi putut redeveni mine de aur pentru comunitate si nu doar pentru interese partinice, de gaska sau personale.

Poarta. Mii de muncitori o traversau zilnic.
Multi cu coniac "Bastion" amestecat in sticlele de
 lapte date gratis la chiosc, antitoxic. Laptele.
Jumatate varsat sa faca loc alcoolului.
"Chioscul" fabricii. Cu mai nimic la sfarsitul anilor 80.
Se dadea insa paine pe cartela, doar pentru angajati si
biscuiti ieftini, tari piatra. Uneori erau si cornuri cu gem 
la 1,25 lei bucata. Sau 2, 75. Nu mai stiu.

  "Lumea are nevoie de magazine si de case" este sloganul care muta artificial de la tara la oras, incarcand infrastructuri greu incercate, pacalind banci "inocente", poluand si aglomerand orase si asa date complet peste cap.

Speram ca draga noastra Directie Judeteana de Cultura
 sa nu accepte ca SI aceasta cladire reprezentativa pentru
arhitectonica industriala interbelica sa fie distrusa ori
"renovata". Macar pana se dovedeste ca e sau nu e ceea ce
pare a fi.

    "Cablul Romanesc" din Ploiesti are radacinile in 1925, devenind foarte rapid furnizor NATIONAL de produse specifice, ramas astfel pana la desfiintare. Ciudat, nu? Sa moara un producator cu o piata aproape asigurata...
     Ce ma doare mai mult: faptul ca era aproape nepoluanta, nefiind turnatorie, ori altfel de prelucratoare. Si nici zgomotoasa. Si nici energofaga, deci nu deranja ca fabrica intre granitele orasului. Doar aducea locuri de munca si bani orasului si statului. Dar tunul aduce mai putin, insa odata si gras, nu? Actual, terenul fostei fabrici este AUR pentru speculantii rechini. Nu avea cum sa scape.
  Lacrimile sunt tardive. Sau ipocrite. Macar sa avem grija sa nu fim presati de prostii construite inghesuit si din materiale de proasta calitate ori cu mult peste nivelul maxim de inaltime al zonei, cum sta in obiceiul "investitorilor" halitori de teren, verdeata, aer liber.

     Povestea acestei alte falimentari de succes este vizionar prevazuta AICI  si pe scurt descrisa mai jos, copiata partial din "Gazarul de Prahova":

09 martie 2024

2406. "Conditia femeii in Romania" - eveniment ploiestean unic



Asociatia Cultural Educativã pentru Protejarea si Promovarea  Patrimoniului Tehnic, Stiintific si Istoric 
"Suntem România!"


Avem onoarea de a va invita la evenimentul cu dezbatere publica sub titlul

" Conditia femeii in Romania",

axat pe carierele si viata femeilor din zilele noastre, organizat cu suportul Consiliului Judetean Prahova.


  La eveniment sunt invitate pentru a se prezenta si a discuta cu publicul :

- d-na Crina Prunariu, fost ambasador in Republica Armenia,

- d-na Anca Popa viceprimar al Municipiului Ploiesti   ,

- d-na prof.dr. antropolog Emilia Iancu, fost director al Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova,

- d-na Camelia Iuliana Radu, poeta scriitoare si publicist,

- d-na Ana Voican, manager "BiBi Adventure", firma din grupul "BiBi Vacanta",

- d-ra locotenent inginer de marina Andreea Tîrlescu, militar de cariera in cadrul Fortelor Navale Romane.

- d-na plutonier- major de aviatie Tana Zamfir,


   Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii Ploiesti, in Sala Marii Uniri, in data de

12 martie a.c., ora 16.30 si va invitam sa participati invitand cat mai multe tinere si tineri.


Parteneri Media:

"Actualitatea prahoveana","Arte Fapte","Gazeta de Prahova","InfoploiestiCity","Ploiestii", 

.

.
.







Sponsori:

   BIBI Vacanta, Supermarketul "La Cocos", "Cook Communications".

.

.
.






Evenimentul este organizat in Social Media AICI.


Va multumim anticipat si va asteptam cu drag,

  Alex Stoian, Presedinte