05 noiembrie 2022

2313. Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la condițiile de campare a forțelor franceze de la Cincu, facem următoarele precizări:

.

  Grupul Colectiv de Luptă - Collective Defence Battle Group (CDBG) este operaționalizat pe teritoriul României de Franța, ca națiune-cadru, și integrează, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

            Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră.

            Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu,  într-o tabără de campare construită gradual de forțele CDBG începând cu luna mai.

            Conform procedurilor aliate, responsabilitățile privind camparea, hrănirea efectivelor și asigurarea serviciilor conexe (alimentare cu apă, energie, gestionarea deșeurilor etc) în locația din Cincu, au fost asumate integral de partea franceză.

            În calitate de națiune-gazdă, partea română a pus la dispoziție toate elementele solicitate până în prezent de reprezentanții armatei franceze și ai celorlalte contingente aliate și va acționa cu promptitudine și pe viitor pentru a oferi asistență și sprijin, conform solicitărilor, în conformitate cu cadrul legislativ național și cu angajamentele care vor fi asumate prin acordul tehnic ce urmează a fi încheiat între partea română și partea franceză. 


Biroul de presă al MApN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu