09 mai 2013

080.Cat mai conteaza Independenta si Armata Romaniei?


MAUSOLEUL

Azi pe publicatia colegilor Romania Military a aparut un articol cu acest titlu, articol in legatura directa cu altul anterior cu privire la ziua de 9 mai , Victoria sovieticilor impotriva nazismului.

   Mi se pare demn de raspandit ,aducand probleme spinoase in discutie, asa ca va rog sa dati pagina : sigur veti fi interesati.

Intr-o Romanie in care valorile au fost rasturnate, in care reperele morale sunt tot mai rare, si unde continuitatea si respectul fata de valorile nationale au incetat sa mai existe, fiind inlocuite cu “atitudinea pro-europeana” sau “cetatenia europeana”,  ziua de 9 mai si mai ales cea de 10 mai, nu mai creaza nici un ecou in randurile populatiei, natiune fiind prea mult spus, care locuieste acest pamant. Ce ecou ar putea sa mai aiba termenul de “independenta”, cand pentru mare parte din clasa noastra politica este mai importanta subordonarea fata de Bruxelles si cedarea de suveranitate, iar nu relationarea, prin negociere in spiritul interesului national cu institutiile Uniunii Europene?!


.Iar daca 9 mai este pentru fratii nostri basarabeni o zi de doliu, sarbatoare a ocupantului sovietic, motiv de isterii atat la Moscova dar mai ales la Chisinau, unde comunistii sustinuti de pro-rusi ameninta cu violente impotriva “fascistilor ocupanti romani” care “s-au inmultit ca iepurii”, poate ar fi bine sa ne gandim la acelasi gen de comemorare, in semn de solidaritate cu fratii de peste Prut. Insa pana una-alta, vrem-nu-vrem, 9 mai este ziua Europei, ca sfarsit al ultimului razboi mondial, desi pentru noi si alte tari din estul Europei aceasta zi a insemnat inceputul oficial al calvarului bolsevic ca rezultat al acordurilor intre marile puteri, calvar ale carui urmari le resimtim si astazi.
 Continuarea o aveti AICI DA CLICK


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu