20 mai 2016

1012. INVITAŢIE ,,NOAPTEA MUZEELOR"LA FOIŞORUL DE FOC


.
Pompierii militari vă invită sâmbătă, 21 mai a.c., începând cu ora 17.00, la Foişorul de Foc din Bucureşti, pentru a parcurge împreună o filă de istorie şi cultură românească, în cadrul programului ,,Noaptea Muzeelor”.

Militari din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, împreună cu personalul muzeului, îşi vor uni forţele pentru o prezentare cuprinzătoare a activităţilor şi misiunilor salvatorilor de profesie, de ieri şi de astăzi.
Astfel, în parcul din faţa Muzeului Pompierilor din România, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de fanfara militară, în acordurile muzicii de promenadă. Studenţii Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ,,A. I. Cuzavor aduce informaţii celor interesaţi despre oferta educaţională şi vor acorda celor mici - ,,Brevete de pompier. În parcul din faţa Foişorului de Foc va fi expusă pompa manuală model 1887, ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospecialele moderne cu care se intervine astăzi în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Tot aici, un alt punct de interes ce va atrage cu siguranţă mulţi vizitatori, este reprezentat de demonstraţiile şi prezentările de acordare a primului ajutor medical, de către un instructor autorizat. Pentru cei mai tineri dintre vizitatori s-au luat măsuri de asigurare a bunei dispoziţii şi sunt pregătite surprize şi activităţi interactive ce vor face vizita la Muzeul Naţional al Pompierilor de neuitat.
În incinta edificiului istoric, multiplele atracţii - drapele de luptă, mijloace de stingere a incendiilor, documente, machete, poveşti şi mistere, diverse uniforme purtate şi accesoriile folosite de către pompierii români în ultimele secole - vor purta vizitatorii de-a lungul timpului, într-o călătorie culturală şi istorică.
În noaptea în care 3.000 de muzee îşi deschid larg porţile pentru vizitatorii din toată Europa, vă aşteptăm la Foişorul de Foc pentru a vă povesti despre ce a însemnat şi înseamnă activitatea şi viaţa celor care s-au pus mereu în slujba semenilor lor: pompierii români.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu