06 ianuarie 2018

1277. Am avut strabunici eroi nestiuti, care au primit-o! Medalia"Crucea comemorativa a resboiului 1916-1918"



   In acest an o sa tot auziti despre acesta multe vrute si nevrute, asa ca nu va mai impui si eu capul cu amanunte. Doar va prezint una dintre cele mai raspandite medalii ale perioadei, conferite celor care au participat la acesta ca solodati, militari sau functionari direct implicati.
   In multe case a stat la loc de cinste si in multe familii inca exista.

   Multi dintre strabunicii nostri au primit-o ca pe o recunoastere a participarii, faptele lor nefiind neaparat de arme sau de mare sacrificiu de sange, dar pentru participarea in sine, caci luptand cu arma sau cu o unealta, in linia intai sau asigurand bunul mers din spatele frontului, cu fapte neanscrise in vreo cronica a luptatorilor, desi fara ei poate rezultatul ar fi fost unul tragic.

   Adica o medalie pentru cei care s-au sacrificat si nu au intrat in analele eroilor stiuti, neexistand rapoarte despre ei.
   Sa zicem doar asa si cinste lor, pentru ca un cetatean plecat la lupta pentru a-si apara patria nu pentru decoratii si indemnizatii pleaca si nu doar sangele varsat arata ca si-a sacrificat astfel aniu din viata, sanatatea ,familia si a riscat viata.
   Cinste lor!
   Ei bine, mai departe veti citi cum a aparut aceasta medalie si ce semnifica ea.

DA PAGINA!


*nemotoujours*
Foto: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu