20 mai 2021

2035." Made in Ro" in deplasare! Cea mai bogata expozitie a produselor si marcilor romanesti foste si inca existente, la Iasi.
   
.

   Harnica echipa a Asociatiei Escu, cea care a conceput expozitiile-manifestari "Made in Ro" si care ne-a cooptat si pe noi, "Suntem Romania!" cu prezentare de exponate din colectia Muzeului nostru- "Muzeul Industriei in Spatiul Romanesc", a hotarat ca sa "iesim" in turneu prin tara.
    Si astfel, primul oras care ne primeste in acest an este Iasiul.
    Spatiul generos din Atriumul complexului Pallas a oferit mediu propice de desfasurare imaginatiei colectivului "Made in Ro"- adica al Asociatiei "ESCU", astfel incat nostalgiile marcilor romanesti de-a lungul vremilor- incepand cu exponate din zorii anilor 1900- sa se impleteasca lejer cu informatiile bogate despre acestea,modul de producere, fabricile si industriile producatoare, dar si despre modul de viata al romanilor in perioada aparitiei,
Raionul "Alimentara"

"Sufrageria comunista"

dezvoltarii si din pacate apusul majoritatii acestora.

    Expozitia prezinta exponate deosebit de rare, unele chiar unicat, de la produse alimentare si jucarii pana la electronice, electrocasnice, mobilier, biciclete, motociclete si autoturisme.
    Desi la editia a patra a acestor manifestari, conceptul ar parea ca fiind o repetare, innoirea continua a exponatelor dar si panotajul cu
"Bucataria comunista"

O parte din "Raionul electronice si electrocasnice"

informatii noi prezentate in moduri pline de imaginatie, combinand afisarea tipica industriei reclamelor cu un adevarat "tunel al timpului", incanta si atrage inexorabil toate categoriile de varsta, facandu-te sa nu realizezi cand te fura peisajul si efectiv te trezesti in "sufrageria interbelica" sau in "bucataria comunista".
    In ideea ca veti fi incantati ca sa gasiti ori sa regasiti o istorie a marcilor romanesti, iar pentru ieseni chiar una
"Camera de baie comunista"

"Camera interbelica"

a faimoasei fabrici Tehnoton, va asteptam cu drag sa faceti o adevarata calatorie gratuita in timp!
    NEXT: Timisoara!
    Mai multe foto :AICI

    Alex Stoian (Nemo)
    Muzeul Industriei in Spatiul Romanesc "Suntem Romania!" 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu