21 mai 2021

2036. CONVOI Noble Jump 2021-video

Imagini cu cele sase convoaie militare apartinand contingentului turc din cadrul componentei terestre a Fortelor Intrunite cu Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VJTF) care au ajuns astazi , 20 mai, în Romania, prin Punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, pentru a participa la exercitiul NOBLE JUMP 2021.

Peste 4.000 de militari români și aliați vor participa, cu aproape 600 de mijloace tehnice, la Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021, care se va desfăşura, în perioada 19 mai - 2 iunie 2021, pe teritoriul României.

Exercițiul NOBLE JUMP 21 planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exercițiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conține secvențe de pregătire și instruire a forțelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România.

În cadrul Exercițiului NOBLE JUMP 21, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) facilitează dislocarea, pe teritoriul României, a componentei terestre a Forțelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF). În acest context, șase convoaie militare aparținând contingentului turc din cadrul VJTF, au ajuns în România, prin Punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, astăzi, 20 mai, după tranzitarea Bulgariei.

Cei 250 de militari vor staționa, cu cele 125 de mijloace militare din dotare, în București, în perioada 20-21 mai, urmând să continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov, pe parcursul zilei de vineri, 21 mai.

Menţionăm că, în perioada 20-21 mai 2021, pe rutele de deplasare a convoaielor militare traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

• 20 mai 2021, intervalul orar 10:45-19:15, ruta Giurgiu - București (E85);

• 21 mai 2021, intervalul orar 06:00-20:15, ruta București - Pitești (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.

Exercițiul NOBLE JUMP 21 constă în dislocarea componentei terestre a Forțelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră și feroviară), aeriană și maritimă pe teritoriul României, având ca destinație finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu.

Exercițiul cuprinde, în ansamblu, activități de instruire cu caracter multinațional, prevăzute în programele de instruire CET-FIT (Combat Enhancement Training - Force Integration Training).

Detalii suplimentare privind evenimentele media organizate pe timpul desfăşurării exerciţiului vor fi comunicate în timp util.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu