22 februarie 2022

2203.La nivel național, în cursul zilei de ieri (21.02.2022), pompierii au gestionat 1.842 de situații de urgență

.

La nivel național, în cursul zilei de ieri (21.02.2022), pompierii au gestionat 1.842 de situații de urgență, 197 dintre acestea fiind pentru stingerea incendiilor. În afara acestor situații, salvatorii au intervenit și în cazul altor 282 de intervenții în sprijinul comunităților.


Pompierii SMURD au asistat 1.355 de persoane, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (328 cazuri), urmată de județele Mureș (68 cazuri), Timiș (66 cazuri), și Cluj (63 cazuri).


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


O intervenție complexă s-a produs în jurul orei 02:00, în județul Ilfov, unde peste 170 de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o hală, în localitatea Jilava. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2500 mp. Salvatorii au reușit limitarea flăcărilor, care se puteau propaga la o clădire de birouri, aflată în proximitatea evenimentului. În aceste momente incendiul este localizat, fără a mai exista risc de dezvoltare.


De asemenea, tot pe parcursul nopții, o altă misiune care a necesitat atenție și efort susținut din partea salvatorilor s-a produs în județul Prahova, localitatea Mizil, unde colegii noștri acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică. Pompierii ajunși la locul evenimentului au constatat că arderea se manifestă la un corp de producție, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, cu posibilitate de propagare la corpurile învecinate. În acest moment incendiul este localizat, iar acum se acționează pentru stingerea ultimelor focare. 


Totodată, alte două incendii care au afectat locuințele oamenilor s-au soldat cu victime.


O primă situație deosebită s-a produs ieri dimineață, în jurul orei 09.00, în municipiul Brăila, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Din nefericire, pe timpul orațiunilor de intervenție a fost găsită, în interiorul locuinței, o victimă decedată (bărbat, 59 ani). 


O altă misiune similară s-a produs tot ieri dimineața, în județul Vaslui, localitatea Todirești, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu la o locuință. Și în această situație, în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenție, în interiorul casei a fost găsită o victimă decedată (femeie, 87 ani).


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu