27 octombrie 2022

2308. Întrevederea șefului Statului Major al Apărării cu secretarul Consiliului de Securitate al Republicii Slovace

 Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul MApN, cu secretarul Consiliului de Securitate al Republicii Slovace, Pavel Franko, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul slovac o efectuează în țara noastră.

            Agenda discuțiilor s-a axat pe analiza situației regionale de securitate, intensificarea cooperării militare bilaterale, arhitectura de securitate aliată, precum și pe bunele practici în combaterea amenințărilor hibride.

            Șeful Statului Major al Apărării a evidențiat bunele relații dintre cele două armate în context aliat și regional, subliniind participarea militarilor români și slovaci la exercițiile Batalionului Multinațional de Geniu Tisa, inițiativă regională care mai include militari unguri și ucraineni.

            Cei doi oficiali au apreciat sprijinul pe care cele două țări și-l acordă pentru susținerea comandamentelor multinaționale aliate dislocate pe teritoriul fiecărui stat, precum și pentru încadrarea unor funcții în Centrelor de Excelență NATO pentru EOD, în Slovacia, respectiv pentru HUMINT în România.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu