17 februarie 2023

2370.Exerciţiul cibernetic Noble Guardian 2023

/

   Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naționale a participat cu 14 specialiști, între 6 și 17 februarie, la exercițiul de apărare cibernetică Noble Guardian 2023, care s-a desfășurat în Auburn, Alabama, SUA.

Cea de-a treia ediție a exercițiului cibernetic a reunit în total 45 de specialiști din cadrul Agenției de Apărare Cibernetică a Comandamentului  Apărarii Cibernetice, Gărzii Naționale a statului Alabama, Gărzii Naționale a statului Maine și specialiști militari din Muntenegru.

Obiectivul principal al exercițiului a constat în perfecționarea pregătirii participanților în domeniile securității și apărării cibernetice, într-un mediu colaborativ prin simularea unor scenarii de tip blue team-red team. 

Planificarea și execuția exerciţiului a fost realizată pentru a testa procedurile operaționale și a îmbunătăți pregătirea tuturor participanților prin simularea unor scenarii realiste de apărare cibernetică, care au inclus identificarea și analizarea celor mai recente amenințări și vulnerabilități, utilizarea instrumentelor de detecție și răspuns la incidente în spațiul cibernetic.

Exercițiul bilateral și provocările tehnice din cadrul acestuia au evidențiat importanța deosebită a securității și apărării cibernetice, respectiv a  instruirii comune cu partenerii americani, pentru a fi tot timpul pregătiți și a face față la atacurile cibernetice, atât la cele cu impact minor asupra infrastructurilor și serviciilor IT, precum și la cele de o complexitate ridicată de tip APT (Advanced Persistent Threat).

 

***

         Primele două ediții ale Exercițiului cibernetic bilateral Noble Guardian s-au desfășurat în anul 2019, respectiv în anul 2021, în România.

         Comandamentul Apărării Cibernetice reprezintă autoritatea competentă a Ministerului Apărării Naționale în domeniile securității cibernetice, apărării cibernetice și tehnologia informației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu