04 august 2023

2354. Am fost invitati la o expozitie deosebita: despre dl.colonel Mircea Carp

.

La invitatia d-lui Flavius Nicolae Roaită am vizitat cel mai important muzeu de istorie al statului român: Muzeul Național de Istorie a României. Dupa cum se stie, acesta detine obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României. Muzeul a fost înființat cu scopul de a ilustra evoluția culturilor pe teritoriul istoric al actualului stat roman. Acest muzeu deține si copia Columnei a lui Traian,Tezaurul istoric ( incluzand faimoasele brățări dacice din aur), tezaurul de la Someșeni,și multe altele.

 

.

   Gazda noastra ne-a prezentat in mod deosebit expozitia temporara despre dl.col. (rtr) veteran de razboi Mircea Carp, o expozitie deosebita, atata timp cat subiectul sau este in viata, probabil ultimul ofiter tanchist combatant in al doilea razboi mondial. 

Domnul Mircea Carp este un reprezentant al vechii aristocrații, ofițer de tancuri și comandant pe Frontul de Est și pe Frontul de Vest. Este un familist convins,tata și bunic devotat,care își iubește necondiționat familia
.

si Patria, dupa cum a sustinut si sustine.Dansul este în egală măsură un luptător și un supraviețuitor și are meritul de a face parte din istoria țării.
   Ulterior dl. Mircea Carp a devenit, dupa plecarea din Romania, fiind prigonit si intemnitat politic, ziarist, fiind cel care a lansat postul de radio "Vocea Americii"in Romania.Tatal sau a fost ofițerul de cavalerie Constantin Carp, mama sa fiind Ecaterina (Tatiana) Catargi. In expozitie ne-au plăcut foarte mult exponatele dar și informațiile despre dl.Mircea Carp. Ii mulțumim d-lui Roaita pentru că ne-a invitat la muzeu, pentru informațiile date, dar si pentru frumosul ghidaj in Tezaur si la Columna.

Lupu Corina și Alexandra Drăghici (voluntari la "Suntem Romania!")




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu