06 august 2013

177.Limba romana nu avea scriere? Si iarasi aceasta idee este contrazisa...

Iote-te ! Desigur Academia Romana va declara - daca se va sinchisi - ca este tot un nenorocit de fals ! (vezi parerea lor cu privire la tablitele de la Taralia sau cele de la Sinaia)

Limba romana veche pe zidurile Porții Minore de pe Acropole din Alatri???

  Nu spun ca nu cred sau ca sigur este asa, ci doar ca este ciudat faptul ca inca ai nostri mari destepti istorici academicieni scaunozauri , fatza de toata gasca invatatilor din lume, inca nu vor sa ia in seama evidentze clare ale trecutului nostru, documente si artefacte care parca urla din toti rarunchii contraziceri clare la dogmele deja incetatenite in istoria romana ,dogme si conceptii infipte bine de sclerozati care se cred atotstiutori si care daca acum zeci de ani au emis o idee, studiu, intrate in cartile de scoala, nu pot accepta faptul ca au gresit, continuand sa se minta si mai ales sa ne minta.

Dati pagina si cititi !

- nemotoujours -


  Cu ajutorul internetului, un istoric local, Ornello Tofani, a obținut informații și descifrat o antică inscripție de pe Porta Minore a Acropolelui din Alatri. După numai câteva zile de la trimiterea cererii de ”ajutor”, profesorul a obținut răspunsul de la un grup de oameni de știință din Vicenza.

”Crezusem inițial că se trata de gotică, dar după o analiză mai atentă s-a convenit cu ipoteza mea inițială și anume că semnele erau iberice. Din păcate în acest caz traducerea nu este precisă 100%, dar este vorba oricum de o limbă mai veche decât latina.

  Multe inscripții de acest tip au fost găsite în Balcani (cultura Vinca) și din aceste semne derivă alfabetul fenician” relatează Diego Marin din Vicenza. După părerea cercetătorilor scrisul ar însemna aceasta: ”Poarta lumii a stăpânilor (părinților) cerului” scrisă cu caractere ”cu mare probabilitate iberice, care nu se referă la spaniole, dar care erau folosite în toată Europa și este un tip indoeuropean foarte asemănător limbii române”.

  Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât în ultima perioadă se vehiculează ideea unei limbi scrise mult mai veche decât cea sumeriană și anume cea a culturii Vinca. Tăblițele de la Tărtăria, atât de mult citate dar nu contestate, sunt una din mărturiile acestei limbi.

  Localitatea Alatri este un orășel italian foarte vechi de lângă Frosinone, reședința provinciei cu același nume, la cca 80 de km sud de Roma.  Localitatea are ziduri impunătoare, ”ciclopice”, costruite în vremuri îndepărtate prin metoda ”incastro a secco” din pietre enorme, fără lianți dar cu tăieturi atât de perfecte încât nimic nu poate pătrunde printre ele.

miniatura acropoli

 efemeride.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu