15 februarie 2019

1340.ADUCEM MAREA MAI APROAPE DE ELEVII DIN JUDEȚUL VRANCEA


.
.

Cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, desfășurată de Forțele Navale Române în acest an, are loc în județul Vrancea, în perioada 18-21 februarie. Pentru câteva zile, marea și Dunărea vor fi aduse mai aproape de elevii vrânceni de către marinarii din echipajele navelor militare maritime și fluviale, scafandrii de luptă, infanteriștii marinii, precum și de către elevii și studenții militari de la Constanța. 

Machete de nave și de faruri, instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor de scufundare și ale pușcașilor marini, precum și alte materiale marinărești vor fi prezentate elevilor din Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești și din comuna Păunești, conform următorului program: marți, 19 februarie, orele 11.00-12.00, Liceul Tehnologic „General Eremia Grigorescu” din Mărășești; orele 12.30-13.30, Colegiul Național ”Emil Botta” și Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud; orele 12.30-13.30, Școala Gimnazială din comuna Păunești; joi, 21 februarie, în Focșani, la ora 10.00, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”,  la ora 11.30, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, la ora 12.00: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și la ora 13.00: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”; în aceeași zi, în localitatea Panciu, de la ora 12.00, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Teoretic „Ioan Slavici”.

Pentru a cinsti memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară, marinarii militari vor depune coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mărășești și la Monumentul Eroilor din comuna Păunești.
Activitatea este organizată cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Vrancea, al Consiliului Județean Vrancea, al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, al Brigăzii 8 LAROM și al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor” din Focșani.
Foto:"Suntem Romania!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu