26 iunie 2013

129.Un monstru sacru in fotbalul romanesc: Dobrin !

Mai stiti ca " pe timpuri " exista o tzuica la sticla de o juma' in fAlimentari si Aprozare, cu doua prune care popular cunoscatorii o numeau " Ochii lui Dobrin "?
Denumirea ei nu arata altceva decat popularitatea si admiratia, justificate in totalitate de recordurile si profesionalismul acestui sportiv roman, iubit din suflet pana si de partea feminina a poporului nostru.
Dobrin este unul dintre sportivii care au dus numele Romaniei departe in lume, promovand valorile acestei tari.
Sunt multe de spus despre el ,povesti adevarate si legende, chiar mituri.
Aici voi face o scurta prezentare preluata si va rog sa va uitati la un film in 10 parti despre el.
Si a mai ramas o vorba: "le incurca picioarele ca Dobrin"-

- nemotoujours -

DATI PAGINA




S-au scris şi se vor mai scrie, poate, pagini întregi despre marele nostru fotbalist, născut şi crescut în oraşul de pe malurile Argeşului. S-au alcătuit clasamente, a fost socotit cel mai bun jucător până în anul 1980, apoi s-a spus că Hagi este cel mai bun jucător român din toate timpurile. Dar nu asta-i important, ci faptul că Dobrin a fost, este şi va rămâne al nostru, al argeşenilor, cel mai valoros, cel mai bun, mai talentat, un mare ambasador al Piteştiului şi un om deosebit. Aşa cum scria Fănuş Neagu despre el: În clipa în care îl vedem lângă minge, înfometat de joc, ne cresc trandafiri în palme, căci el este toreadorul răsfăţat de soartă şi de noroc, iar noi suntem dragostea lui plătită cu sânge de taur.

Dobrin a adunat 409 meciuri în prima divizie, dintre care 395 în echipa piteşteană. A înscris 111 goluri în campionatul Diviziei A, dintre care 106 pentru FC Argeş. A fost selecţionat de 48 de ori în prima reprezentativă a ţării, de mai multe ori în selecţionata B, de 10 ori în echipa naţională de tineret, de 10 ori în selecţionata de juniori şi de 5 ori în selecţionata olimpică a ţării. Este “Maestru Emerit al sportului”. În ancheta desfăşurată de Concordia română, Dobrin a fost declarat cel mai bun fotbalist român al sfârşitului de veac 1965-1990. La anchetă au participat ziarişti, comentatori radio, TV şi spectatori. Dobrin a întrunit 3.183 de puncte, fiind urmat, la peste 700 de puncte de Balaci şi de Gheorghe Hagi la 1.300 de puncte distanţă.

A cucerit de patru ori titlul de cel mai bun jucător al anului. A fost în vizorul marii echipe Real Madrid, dar a fost curtat şi de echipe italiene şi germane. A fost un mare jucător, poate chiar mai mare decât Hagi. Au fost alte vremuri, se juca altfel, mai spectaculos, mai în viteză. Oricum, Dobrin rămâne un tehnician de clasă, un adevărat senior al gazonului. Pentru piteşteni va fi mereu Prinţul din Trivale.

preluat de pe  http://nicolaedobrin.ro/

 
1
 
2

 
3
 


4


5

 
6
 
 
7
 
8
 
9
 
10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu