17 iulie 2013

155.MARUL OTRAVIT !.Rusia este de acord cu Unirea României cu Republica Moldova dar, pune o condiție inacceptabilă

Cine - o fi acuma vrajitoarea cea rea ???
  Zilele trecute am citit un articol aparut in 7 Iulie 2013 la Chisinau si scris de Marius Dorin Lulea - Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie -  Militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului
Un articol ce merita toata atentia !
- Ileana Cosanzeana -

"RUSIA ESTE DE ACORD CU UNIREA ROMANIEI CU REPUBLICA MOLDOVA DAR,PUNE O CONDITIE INACCEPTABILA"
DA PAGINA !


RUSIA ESTE DE ACORD CU UNIREA ROMANIEI CU REPUBLICA MOLDOVA DAR,PUNE O CONDITIE INACCEPTABILA
Schimbare de strategie la Kremlin.

Proaspăt întors de la Chișinău, omul lui Putin, Aleksandr Dughin, a ajuns la o concluzie dură pentru geopolitica Rusiei: Basarabia se va Uni cu România. Se pare că bursele oferite de statul român, au reprezentat o armă cu mult mai puternică decât tancurile rusești din Transnistria. România a investit în oameni, în cultură, în timp ce Rusia în gloanțe, lucru care a făcut ca intelectualitatea moldovenească să spună un NU clar Rusiei.

Având în vedere iminența și ireversabilitatea procesului de Unire dintre cele două state românești, Rusia adoptă o nouă strategie.

Vocea Rusiei, portavocea administrației ruse, prin intermediul politologului Kremlinului,Aleksandr Dughin, afirmă că problemele teritoriale ale României se pot soluționa prin Unirea cu Republica Moldova.

Până aici totul frumos, dar ca de fiecare dată în istorie, se dovedește că mărul întins este unul otrăvit: acest lucru trebuie să se facă în interiorul Comunității EuroAsiatice, prin renunțarea de către România la spațiul european și cel euro-atlantic.

Important este că Rusia s-a împăcat cu gândul pierderii Basarabiei către România însă acum încearcă o altă strategie- promovarea în România de mesaje anti-europene, cele care au avut un așa mare succes în Republica Moldova.

„Dacă România va adera la CEEA, atunci ar putea să se unească într-adevăr cu Republica Moldova şi, totodată, să-şi rezolva multe din probleme economice cu care se confruntă”, a declarat Dulghin în cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei.

Strategia Rusiei nu poate de roade și nu poate fi tratată decât cu un zâmbet din moment ce în România salariul mediu este de două ori mai mare decât în Rusia și de vreo patru ori mai mare decât în așazisa comunitate EuroAsiatică.

Rusia nu poate oferi României bunăstare iar strategia de învrăjbire contra Europei nu va putea da rezultate așa cum a dat în rândul comuniștilor moldoveni.

În România specimene precum Voronin nu au existat și nici nu vor exista în parlament sau în vârful ierarhiei politice.

Rusia merge și mai departe și elogiază pe români, așa cum nu a mai făcut până acum niciodată:

Aleksandr Dughin: România se află în mod clar la periferia Uniunii Europene, în tabelul rangurilor ea se află mai jos decât asemenea state defavorizate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda.

Atitudinea faţă de români în Europa este una distorsionată, negativă. O întreagă naţiune este judecată după unele cazuri de corupţie.

Este o situaţie ruşinoasă pentru o naţiune care posedă o mare cultură ortodoxă! Societatea românească este, de fapt, una dintre cele mai interesante, profunde, intelectuale şi spirituale societăţi europene apropiate nouă.

Consider că integrarea României în spaţiul eurasiatic ar putea avea loc sub semnul identităţii ortodoxe şi culturale. În componenţa Comunităţii Euroasiatice, România va fi capabilă nu numai să-şi rezolve problemele economice şi teritoriale, dar şi, ceea ce e foarte esenţial pentru identitatea naţională, va fi primită cu bucurie, va tratată ca partener egal.

Practic ce spune Rusia: nu ne mai ajunge Basarabia, vrem și România înapoi. Mesajul este însă clar: mai bine codaș la oraș decât fruntaș la sat.
Personal ,mi-as permite un modest comentariu:

Adevarul : nu doar Basarabia (Rep.Moldova) este pamant romanesc. Mai exista si Bucovina de nord,si Tinutul Herta . Rusii se fac vinovati ca aceste pamanturi romanesti au ajuns in ograda ucrainenilor . Si de aceasta data ,Rusia propune si incearca sa vanda ceva ce nu-i apartine din punct de vedere istoric .

Ce a afirmat politologul  Kremlinului , Aleksandr Dughin este inacceptabil … romanii sint latini si nu au ce sa caute in spatiul fino-tatar rusesc . Popoarele latine sint in Uniunea Europeana ..România și românii nu se vor arunca niciodată de buna-voie în brațele Rusiei, nu au făcut-o nici pe timpul când România era sechestrată în blocul comunist. Cu toate acestea, dacă Rusia dorește o reconciliere istorică cu poporul român, acest lucru este posibil, desigur dacă va renunța la imperialismul bolnăvicios în această zonă și va accepta Nistru ca linie de demarcație a influenței sale. Așa cum românii s-au împăcat cu turcii după ce aceștia au renunțat la imperialismul otoman, același lucru s-ar putea întâmpla și cu Rusia.Pentru reconciliere ,este nevoie de timp si fapte nu doar declaratii. Să fim atenti si sa nu cădem în derizoriu deoarece această tactică a mai fost folosită și în trecut când Rusia se prefăcea că este eliberatorul ortodoxiei.

Din ce stiu si citit, rușii n-au respectat niciodata vre-un tratat sau acord semnat și parafat de-a lungul istoriei . Si in acest caz de ce-ar trebui sa le mușcam momeala și de data asta? Domnitorul Ștefan cel Mare, pe patul de moarte, le-a lãsat poruncã boierilor sã închine țara turcilor și nu moscalilor, știa el ce știa….Rusia nu s-a dezmintit niciodata de pretentiile sale imperialiste.

Sa speram ca nu exista intelegeri secrete si scenarii marsave ascunse in sertarele din marile Cancelarii ale lumii .Sa nu uitam ,si istoria ne-o demonstreaza ,ca aproape intotdeauna cei mari au trasat frontiere, au negociat si impartit Destine .


''Frontierele strambe se traseaza pe hartie,iar frontierele adevarate raman in inimile noastre'' - Ion Antonescu


Sper ca noi romanii ,nu vom musca din Marul otravit si vom avea capacitatea sa intelegem , sa recunoastem ,si sa alegem raul cel mai mic .

''In situatii extreme ,romanii au stiut sa cada intotdeauna ca pisica,in picioare''......am citat din memorie ,si sunt cuvintele prim-ministrului Winston Churchill , atunci cand a primit vestea ca Romania a trecut de partea aliatilor . Ce a urmat se stie .Intoarcerea armelor impotriva germanilor care culmineaza cu ocuparea tarii de catre trupele sovietice si instalarea regimului comunist . O descriere interesanta despre necesitatea incheierii unui armistitiu cu Aliatii si cum a fost posibila instalarea regimului comunist ,intr-o Romanie necomunista ,cum W. Churchill a preferat Grecia si noi am trecut la Rusia Dar toate acestea ,in ''Operatiunea Autonoumus '' ,o carte scrisa de Ivor Porter si aparuta la prestigioasa editura Humanitas ,pe care am citit-o acum 21 de ani .O carte unde Ivor Porter isi descrie experienta romaneasca, mai ales pe cea de prizonier de razboi, si marturii despre personaje politice, diplomatice si militare .O carte ilustrata cu imagini de epoca ,alb-negru iar dupa ce am citit-o am inceput sa-i iubesc pe Iuliu Maniu si Corneliu Coposu - o carte care mi-a ramas lipita de suflet . O recomand cu toata caldura.Sa speram ,ca vom avea si de aceasta data , cazatura pisicii...in picioare !

''Practic ce spune Rusia: nu ne mai ajunge Basarabia, vrem și România înapoi ''. 

- Ileana Cosanzeana -

 

4 comentarii:

  1. Sper ca noi romanii ,nu vom musca din Marul otravit si vom avea capacitatea sa intelegem , sa recunoastem ,si sa alegem raul cel mai mic .

    RăspundețiȘtergere
  2. Discernamant ,popor roman.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea proprie si subiectiva ...

    Trebuie continuata acordarea cetateniei romane preferential catre cetatenii Rep. Moldova si catre toti cetatenii vecinilor care pot dovedi ca au radacini romanesti. Nu vorbesc de a realiza acest lucru fara o minima verificare a persoanelor respective, deoarece se pot intampla alte "minuni" nedorite, dar aceasta verificare, poate avea loc DUPA acordarea cetateniei. O astfel de miscare politica nu poate fi atacata de rau-voitori nici de la Bruxelles nici de (si mai marii) rau-voitori de la Moscova.

    Faza cu "umbrela ortodoxa" pe care Moscova se ofera sa ne-o tina ? Poporul asta nici cand a intrat in biserica nu a fost si nu este religios. Recunosc ca sunt multi indivizi care nu pot gandi in afara "tarcului de oi" cre(s)tine, dar e treaba lor atata timp cat isi pastreaza opinia pentru ei.
    Romania trebuie sa devina in adevaratul sens al cuvantului stat laic. In acest fel toate religiile si toate convingerile filozofice sunt egale si nu vor duce niciodata la extremism, va putea fi garantata cu adevarat toleranta religioasa in acest fel, daca ea nu dauneaza libertatii de expresie si integritatii psihice a individului oricare ar fi acela.

    Chestia cu religia stramoseasca ? Nu stiu care a fost aceea si daca spun asta vreau sa mai spun ca in nici un caz nu era religia crestina. Daco-getii au avut poate o credinta. "STAPANULUI ZEU" (Dumnezeu = DOMINA DEUS = STAPANE ZEU)ii mai spuneau uneori si ZAMOLXE. Asta era insa tot. Dacii erau tarani, muncitori ai campului si producatori de lucruri de folosinta. Ar trebui sa devenim la fel. Cultura si inspecial stiinta, ratiunea si gandirea trebuie sa ne fie directii de educatie si dezvoltare individuala. Aplicarea lor in practica aduce prosperitate individuala si eradicarea saraciei, cel mai cumplit flagel care genereaza toate tarele sociale.

    In incheiere voi cita pe prima martira a ratiunii umane (Hypatia din Alexandria), omorata prin lapidare la ordinul patriarhului crestin al Alexandriei din acea vreme (CYRIL sau Chiril - ca numele actualului patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse - tot BOR, pe scurt) :

    "Fabulele ar trebui să fie predate copiilor ca fabule, miturile ca mituri, iar miracolele ca reprezentări literare. A preda copiilor superstiţiile ca adevăruri este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. Mintea copilului le acceptă şi le crede, iar doar printr-o mare suferinţă, ce durează ani, va scăpa de această credinţă. De fapt, oamenii vor lupta în numele unei superstiţii la fel de repede ca în numele unui adevăr - uneori chiar mai repede, deoarece o superstiţie este intangibilă, astfel că nu poate fi demonstrată a fi falsă, iar adevărul este un punct de vedere, deci poate fi schimbat."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUNT DE ACORD IN GENERAL CU CEEA CE SPUI.
      PANA LA URMA TREBUIE SA NE ADUCEM ACASA TTOTI FRATII DE PESTE TOT, CHIAR DACA PE URMA VOR MERGE IN LUME, DAR IN ACEEASI CURTE VOR STI CA SUNT INTRE AI LOR SI CA AICI AU SIGURANTA ZILEI DE MAINE.
      PT ASTA TR SA LUPTAM.

      Ștergere