23 februarie 2014

422.O noua revolutie la indigo? Din "revolutia"romana nu a invatat nimeni nimic?

Ceausescu al Ucrainei?
  Pe fondul haosului inteligent controlat din Ucraina, Unde "urla "democratia pe strazi si prin maidane,se dovedeste din ce in ce mai clar ca acest spectacol pe scena unei tari nu este altceva decat inca o lupta intre est si vest, dincolo de interesele unui popor si asa nelamurit daca este o natie sau nu, dincolo de nevoile omului simplu, asa cum de la fatidicul decembrie 89 incoace tot vedem ca se intampla in fostul lagar comunist, devenit teatrul distractiilor celor ce stiu sa manipuleze.
  In lumina acestei noi aventuri numita acum ceva timp"revolutia Portocalie" iar acum...a maidanului, hai sa vedem considerentele lui Decenu cu privire la ultimele evenimente si similitudinea crancena cu ce patiram noi acum ani de zile.
DA PAGINA !
Iliescu al Ucrainei???
  Se pare ca Revolutia ucrainiana a reusit.
  Dictatorul a fugit, Parlamentul l-a demis si a adoptat Constitutia ce prevede Ucraina ca republica parlamentara. Poporul a castigat, platind scump, cu sange, 
... ce a castigat?? Aaa, da. Iulia Tinosenko a fost eliberata, asa cum a cerut Occidentul de multa vreme. A aparut in scaun cu rotile, ca sa vada poporul cat de mult a suferit de pe urma dictaturii, asa cum a suferit intreg poporul. La noi n-a aparut nimeni in scaun cu roptile, la noi a fost o alta gaselnita, la noi a fost salamul cu soia. O clasa de politicieni, sustinuti de politicieni rusi a fost inlocuita cu politicieni sustinuti de politicieni occidentali. De acum, Ucraina nu va mai sustine interesele rusesti, ci pe cele occidentale. Pentru asta au murit oamenii in strada, pentru interesele occidentale reprezentate de Iulia Timosenko.
  Si noi am avut o revolutie prin care esalonul doi al nomenclaturistilor a inlocuit esalonul 1. Si la noi, detasamente de voluntari aratau unei tari intregi, la televizor, in ce huzur traia dictatorul. Si la noi au murit oameni in strada.
  Filmul evenimentelor e o reluare a unui film mai vechi, inlocuind actorii romani cu actori ucrainieni. Ambele filme au avut acelasi regizor, acelasi scenariu, de aceea se aseamana atat de mult. Difera numarul mortilor, nationalitatea actorilor si inca ceva amanunte. 
  Si daca noi am avut premierea revolutiei in direct, ucrainienii au avut premiera revolutiei portocalii. Si la noi, revolutionarii de la televzor au candidat in alegeri, ovationati de revolutionarii din strada (cei care n-au murit, bineinteles).
  Filme de Oscar, pacat ca unii actori (care sunt figuranti, oricat ar crede ei ca sunt revolutionari cu adevarat) mor cu adevarat. Actorii adevarati nu mor, ci triumfa. Ei castiga, ei... dar oare chiar castigul lor e atat de mare? Nu, altcineva castiga. Altcineva, cei care au scris scenariul si care au regizat intreaga drama.
  Ni se tot da exemplul ucrainienilor, dar romanii au avut revolutia lor, inaintea ucrainienilor, insa acum nu mai vor sa faca parte dintr-un film cu scenarist si regizor necunoscuti, ci doar banuiti, presupusi.
  Acum, romanii vor sa-si vada de treaba lor, nu mai vor sa fie actori din aceia care mor impuscati, dar fericiti ca au murit pentru succesul si realismul filmului. Romanii simt ca ceva e in neregula cu revolutiile astea, ca ei mor pentru altii. Asa ca cel mai bine e sa-si apere pamanturile, cand castigatorii revolutiei din '89 si aceleia portocalii trimit jandarmi pentru apararea intereselor regizorilor si scenografilor straini.
  Fara portocalii, rosii, albastri, verzi sau orice alte culori ce se infiltreaza printre ei, chiar si fara steaguri gaurite. Numai ei insisi, romani intre romani. Fara picior de politician, caci orice politician reprezinta ori o tabara, ori alta, dar in nici un caz tabara romanilor. Si orice tabara reprezentata de politicieni este o tabara ce lupta impotrva romanilor. Da, orice politician face parte din tabara dusmanilor.
-Decenu -

Un comentariu:

  1. As ruga putina corectie ortografica, am scris articolul in graba si tastatura (si cu mine) avem niste lipsuri...
    Multumesc pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere