08 aprilie 2014

489.Fotoghicitoare : iar un pasaroi...de soi !



     Ia sa va vad conasilor, ca de la ultima ghicitoare toma din octombrie , nu v-am mai provocat cu nemica, asa ca si prin urmare hai sa vedeti si sa ghiciti o chestie frumoasa, mare, care a zburat si nu mai zboara, dara arata inca bine si-i pusa la loc de cinste ...in curtea omului !
      Nu va da prin cap ce ar fi, nu?
      Asa ca ...DATI PAGINA !




Specific un lucru: poznele sunt facute in Romania cea Mare si daca ghiciti si localitatea in care sunt realizate...aveti un bonus maaaaare !
Premiul este ,desigur, o carte si nu va spun de care, iar bonusul...pot sa zic si ca ar fi oexcursie in Caraibe, ca tot nu nimeriti, dar mai bine, ca sa fiu eu sigur, ofer altceva, doar ca va fi SURPRIZA !



DECI?

1:Tipul avionului

2.Anii intre care s-a fabricat

Optional:


3.Unde este fotografiat?


Hai sa va vad !


 Data limita:

30.04.2014

7 comentarii:

  1. Ca o gluma e buna, ca ghicitoare ... e mult prea usoara. Avionul este un Lisunov Li-2, cel mai probabil se afla la Faget, in judetul Timis. Avionul a apartinut unitatii de transport de la Otopeni si legenda spune ca a fost adus in zbor la Timisoara, apoi, demontat, a fost carat pe sosea pana la Faget. Exista si un al doilea Lisunov, la Buzias. Ambele au fost folosite ca unitati de alimentatie pubilca inca de la inceput, nu sunt sigur daca cel de la Buzias mai functioneaza, am inteles ca cel de la Faget da.
    Avionul Li-2 este copia sub licenta facuta de sovietici dupa americanul Douglas Commercial 3 (DC-3), a fost construit, asa cum spune bibliografia consultata, intr-un numar de 6157 de exemplare intre anii 1039-1951. Un astfel de avion am vazut in zbor la Kecskemet asta vara si stiu ca mai exista si alte exemplare in stare de zbor. Mai zboara inca si destule DC-3uri pe ici pe colo prin lume (unul a "jucat" in recentul film cu James Bond "Quantum of Solace").

    Bun, acum astept beletul pentru Caraibe. Nu de alta, dar fac colectie. Deja am un bilet de avion din 1949, pe linia Arad - Timisoara, cu avion Li-2 al comaniei TARS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PREMIILE NU SE DAU PE "CEL MAI PROBABIL"CI PE EXACTITATI DOM,PROFESOR CU RESPECT !
      ORICUM, RESPECTAM DATA STABILITA CA LIMITA SI ATUNCI VEDEM CE SI OARESCUM.
      EXACT-INEXACT, CRED CA VETI PRIMI TOTUSI UN PREMIU PENTRU AMPLITUDINEA EXPLICATIILOR.
      SI...BINE ATI VENIT PE LA NOI P,ACIULEA !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. SA STII CA DE COPIEZI...NU MEREU NIMERESTI BINE !
      EU AM PATIT-O !

      Ștergere
  3. NU ARE ROST SA MAI ASTEPTAM, USERUL tuteasca A FOST ATAT DE CATEGORIC SI COMPLET, INCAT...A CASTIGAT !
    DESIGUR, DOAR NU ERA SA-L TRIMITEM IN CARAIBE,DECAT VIRTUAL, ASTFEL INCAT O SA PRIMEASCA PREMIUL SECRET PUS IN JOC SI CARE ESTE...DA, ATI GHICIT !TOT O CARTE, DAR DE DATA ACEASTA UNA VECHE SI FOARTE RARA:
    "EMILE ou DE L'EDUCATION par J.J.Rousseau" editata in anul 1865 !
    Felicitari !
    Stiind cine este, vom lua legatura pentru inmanare.

    RăspundețiȘtergere