foto:internet |
Mecanicul ii spune Broscoiului: „N-am
nevoie de carne. Am o lada frigorifica de 400 litri plina cu carne:
curcan, găină, vițel și mai am și de tăiat porcul. Unde mai pun carnea
de porc? Am sa trimit copiilor carne, ca sa fac loc în congelator, asta e
singura soluție. De fapt asa am făcut întotdeauna și sunt și ei
mulțumiți, și eu, pentru ca pot sa le ofer ceva de o calitate pe care
n-o pot găsi la magazin. Nu, n-am nevoie de carne. Daca-s fi fost de la
oraș, sa cumpăr carnea de la hala, poate ca as fi avut nevoie, dar eu am
carne destulă, întotdeauna. Da, muncesc mult pentru asta, dar nu duc
lipsa.”
Broscoiul, cu o figura amabila, ii spune: „Si eu am carne destulă în congelator, dar mai am puțin loc, caci i-am trimis, deja, la Iași, fetei, sa–și
pregătească sărbătorile cu bărbatu-său. Dar dacă n-ai unde pune carnea,
adu-o la mine, mai ales ca vine Crăciunul. Nu strica sa o am acolo, în
congelator.”
Da,
în preajma sărbătorilor de iarna, carnea de porc e o problema. Dorel nu
vine sâmbătă la treaba, pentru ca are de tăiat porcul. Mitica are de
tăiat porcul. Costică are de tăiat doi porci. Gheorghe are și el de
tăiat un porc. Acum e sezonul porcilor, e timpul în care porcii scot din ei tot ce au mai bun.
Romanii
mănâncă mult, de asta au prea multi porci. Adevărata problema a
romanilor este ca nu toți porcii sunt sacrificați, multi dintre ei rămân
în viata și, mai rău de atât, rămân tot în funcțiile lor. Acei
porci nu au un sezon anume, din majoritatea nu se poate scoate chiar
nimic bun. Poate de aceea își păstrează funcțiile și rămân parca pentru
totdeauna la conducere.
*Decenu*
corect !
RăspundețiȘtergere