01 august 2017

1222.Cadou de Ziua tanchistilor: "Fata Morgana" - filmul complet


.
.
.















  La multi ani Tzestosilor!
   Uite ca pana si cei care strunesc harabaiele de fier cu senile au o zi a lor cu care ocazie poti sa-i pui sa dea de baut si sa spuna povesti cu tevi, motoare, senile si alte..."minunatii" de neanteles pentru multi dintre noi.
  
   Pentru ca nimic nu e mai bun decat tot o poveste, ne-am gandit sa devenim nostalgici si sa le oferim un film asa...mai de tinerete, cu tzestoase, un baiat si doua fete (nu, nuuuu !Nu este vb de "Testoasele ninja"!) si putintica arnata comunista.

   Filmul este iubit nu doar pentru povestea cu adolescenti la inceput de viata ci si pentru superba piesa muzicala ramasa in istorie.

   DATI PAGINA pt film si pentru ceva vorbe,
"Saber Guardian 2017"-Bordusani (foto"Suntem Romania!"

  Nu este un film deosebit de puternic, mare capodopera, dar este singurul cu tanchisti si tancuri nu doar de decor sau trecand in fuga prin cadru, si singurul romanesc din vremea comunista in care apare soldatul patriei ca simplu adolescent picat intr-o "pedeapsa" atat de crunta-stagiul militar obligatoriu de 18 luni-dupa ce a fost "scuturat" de la fustele mamei, picat la admiterea la facultate si...parasit de iubita.

   Pe scurt nostalgic, simpatic, chiar alert, cu actori tineri plini de verva si frumosi, merita revazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu