29 noiembrie 2017

1267.Si iata ca vin rachetele:

Incepe sa se umple inca un gol: tehnica moderna (si mai multa) pentru antiaeriana.
.
Polonia a recunoscut;"Pentru moment Romania a luat cea mai buna hotarare de completare a unor lipsuri prin achizitia unor echipamente existente, folosite, care pot intra rapid in linia de aparare. Am comandat noi si mai avem mult de asteptat pana sa fie fabricate si operate, moment la care Romania le va avea poate si modernizate pe ale sale."
Sa speram ca nu ne vom opri aici si vectorii-rachetele-se vor fabrica in Romania, cu transfer de tehnologie si-poate-si export.
Prin actul de mai jos incepem sa rezolvam o problema care din 2013 trebuia sa fie deja rezolvata.
"S.R.!"

Semnarea Scrisorii de Ofertă și Acceptare pentru achiziția sistemelor PATRIOT, la sediul M.Ap.N.

            Miercuri, 29 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc ceremonia de semnare a Scrisorii de Ofertă și Acceptare  (Letter of  Offer and Acceptance - LOA) pentru achiziția, de către M.Ap.N., a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) – PATRIOT, în prezența ministrului apărării naționale, Mihai Fifor și a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm.
         Sistemele PATRIOT vor intra în dotarea Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene ale Armatei României în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020.
Achiziția celor șapte sisteme de rachete sol-aer constituie, pentru țara noastră, un interes esenţial de securitate având în vedere că, prin realizarea capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol, se asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale, acest demers contribuind, totodată, în mod semnificativ la consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.
România, în calitate de stat membru al NATO şi UE, are obligaţia să continue şi să îşi intensifice eforturile naţionale pe dimensiunea de apărare şi securitate. În contextul politico-militar actual, Forţele Aeriene şi Forţele Terestre române trebuie să dispună, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, de capabilităţi și sisteme de apărare aeriană cu baza la sol cu bătaie mare credibile, flexibile şi eficiente, pentru a contribui la descurajarea agresiunilor la adresa României şi articularea unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate.
DA PAGINA!

            Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a adresat mulțumiri partenerilor americani și a apreciat că România devine un aliat din ce în ce mai important pentru NATO. De asemenea, a punctat consolidarea Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii ca fiind o prioritate pentru România. „Semnarea Scrisorii de Ofertă și Acceptare pentru sistemele PATRIOT reprezintă un prim pas într-o relație de cooperare pe termen lung”, a precizat ministrul Fifor.
            Ambasadorul Hans Klemm a punctat, în cadrul ceremoniei, câteva repere importante ale cooperării excelente dintre România şi SUA. „Aşa cum a spus Secretarul de Stat Rex Tillerson ieri, în discursul de la Centrul Wilson, din SUA apreciază foarte, foarte mult angajamentul de care a dat dovadă România, atât în calitate de partener strategic, cât şi în calitate de aliat în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Şi în calitate de aliat în cadrul NATO, spre deosebire de multe, multe alte ţări aliate, România şi-a propus să îndeplinească angajamentul asumat de Alianţă, de a cheltui peste 2% din produsul intern brut pentru apărare. Domnule ministru, angajamentul dumneavoastră faţă de îndeplinirea acestui obiectiv a fost foarte, foarte apreciat nu doar de mine, ci şi de Secretarul american al Apărării, James Mattis”, a precizat ambasadorul american de la Bucureşti.

            Varianta în limba română a declarațiilor celor doi oficiali poate fi găsită pe site-ul M.Ap.N., la adresa www.mapn.ro.

MApN,
foto:internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu