29 noiembrie 2017

1266.Si iata ca vin noile blindate:

 

Piranha IIIC din dotarea Armatei Romane.
Una se discutase acum un an, alta se face acuma!
 Ne convine sau nu, licenta si joint-venture, uitam de Saur si TBT-ul de Moreni, nu intelegem de ce si UMBucuresti...Nu pricepem de ce doua firme diferite, doua blindate diferite si doua fabrici diferite...DAR BINE CA SE FACE IN SFARSIT PASUL!
  Hai sa fim optimisti si sa sustinem.
  Adica e de bine. 
Asteptam concretizarea si cu Moreniul.
"S.R.!"

Aprobarea circumstanţelor şi procedura specifică aferente etapei 1 a programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8”

În ședința de Guvern de miercuri, 29 noiembrie, a fost adoptată hotărârea prin care s-au aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferente etapei 1 a programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8”, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.
Acordul de furnizare se face luând în considerarea calitatea de parte în documentele de cooperare cu firma GDELS a Companiei Naţionale ROMARM S.A.- Filiala Uzina Mecanică Bucureşti S.A., unde se vor integra şi produce 197 de transportoare.
DA PAGINA!

Urgenţa operaţională este dată atât de actualul context geopolitic din regiunea extinsă a Mării Negre, cât şi de termenele asumate privind realizarea capacităţii operaţionale complete de către Brigada Multinațională de la Craiova.
Transportorul blindat pentru trupe 8x8 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române. Acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice.

Tehnica de luptă pe roţi aflată în prezent în dotare este de generaţie veche, fiind depăşită atât din punct de vedere tehnologic, cât şi din punct de vedere al caracteristicilor tehnico-tactice, cum ar fi viteza de deplasare, mobilitatea în medii diferite, protecţia personalului, posibilităţile de observare, orientare, comunicaţii etc. 
MApN
foto:internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu