25 martie 2021

2004.Cap-compas portul Patras, Grecia

.
  Plecată din portul Constanța, duminică, 21 martie, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”  a tranzitat
strâmtorile Bosfor și Dardanele,îndreptându-se spre portul grecesc Patras din Marea Ionică, unde va participa la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 21”, organizat de Forțele Navale Elene.
  După tranzitul strâmtorilor, miercuri, 24 martie, Marea Egee nu a fost foarte prietenoasă cu marinarii militari români. Situația hidrometeorologică a indicat o mare de gradul 4, cu rafale de vânt și precipitații sub formă de ploaie, însă nava militară și-a continuat drumul către sud.

  Sâmbătă, 27 martie, nava „Cătuneanu” urmează să intre în portul Patras din estul Greciei, unde vor ajunge toate navele militare participante la exercițiu. Pe parcursul

.

escalei, vor fi stabilite ultimele detalii ale 
activităților planificate pe mare, în perioada 30 martie - 3 aprilie, etapa activă a exercițiului „Ariadne 21”.
   Participarea marinarilor militari români la Exercițiul „ Ariadne 21” face parte din planul cu activitățile internaționale al Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2021 și se înscrie în sfera dezvoltării interoperabilității dintre Forțele Navale Române și forțele navale partenere din NATO.
   Forțele Navale Române se adaptează permanent la schimbările mediului de
securitate produse pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice și participă cu personal și platforme de luptă la exercițiile organizate de aliați, pentru a contribui la consolidarea măsurilor de apărare colectivă.

foto:Fortele Navale Romane
mai multe foto:AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu