18 februarie 2022

2200.Peste 1.800 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (IGSU)


Ieri (17.02.2022), a fost o altă zi solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Timiș și Argeș
.


O pondere de peste 70% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD ( 1.387 de cazuri din totalul de 1.877 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 222 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 252 misiuni pentru protecția comunităților.


Din totalul celor 222 incendii care au avut loc ieri, 177 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 1.800 ha de teren.


Echipajele de descarcerare au intervenit în 4 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în incidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (3 persoane în județul IL).


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


O intervenție care s-a soldat cu victime a avut loc în județul Ialomița, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier produs între două autoturisme, pe raza localității Căzănești. În urma evenimentului au rezultat patru victime. Din cauza impactului puternic și a leziunilor generate de acesta, trei persoane au decedat, iar cealaltă a fost transportată la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.


O altă misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc ieri, în București, unde peste 60 de pompieri, cu 7 mașini de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit, din sectorul 5 al Capitalei. Sosite la locul de evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Din fericire, salvatorii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la alte două imobile, aflate în imediata apropiere. Incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


Un alt accident rutier soldat cu victime a avut loc pe parcursul nopții trecute, în județul Olt, unde colegii noștri au intervenit în urma unui eveniment rutier, în localitatea Vișina. Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui incident au rezultat două victime. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar cealaltă, după acordarea măsurilor de prim ajutor a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise prin sistemul RO-ALERT, 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2, în județul Ialomița și 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în contextul avertizării meteorologice emisă, în județele: Caraș-Severin și Hunedoara.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu