20 martie 2022

2220. Primaria Campina are cinematograf. Il va lasa sa pice? "Merita refacut, este usor de renovat"

 

Foaier cinema interior,sept.2021
 Daca nu actionam, ce ar fi facut CL Campina? Parcare? Sau iesea un bloculet de birouri?
   Vazand halul in care a ajuns cinematograful, in luna septembrie 2021 colegii nostri din Campina au hotarat sa facem demersuri pe la RADEF si la Ministerul Culturii, pentru a afla situatia reala de proprietate a acestui obiectiv si eventual ca noi, Asociatia "Suntem Romania!", sa-l preluam si sa-l renovam ca Centru Cultural- Educativ. Am fost la fata locului sa studiem problema impreuna cu un coleg expert in constructii al carui verdict a fost:
   "Merita refacut, este usor de renovat".
    Luni de zile am insistat la forurile competente sa ne lamureasca in privinta acestuia si stupefiati am aflat ca Primaria Campina de fapt nu-l preluase, nu rezolvase problema de posesie, obiectivul ajungand intr-un "no-man's-land" legislativ.
    Insistentele noastre au avut rezultat de curand- vedeti documentul atasat- si vrand- nevrand administratia campineana a trebuit sa inteleaga faptul ca acesta este in "curtea sa" integral si ca este obligata sa ia atitudine intai protejandu-l, curatindu-l, igienizandu-l si securizandu-l, raspunzand penal pentru acesta. Dar a inteles astfel incat nu s-a facut nimic si degradarea cinematografului a continuat. 
     Oare de ce???

Raspuns RADEF catre "Suntem Romania!"
da click!

Problema Cinematografului Central

 este în curtea Primăriei Câmpina de la data de 10.11.2021


   De la începutul lunii septembrie 2021 Asociația Suntem România prin președintele său Alex Stoian a întreprins numeroase demersuri prin adrese, e-mailuri sau telefonic luând legătura cu reprezentanții RADEF și ai Ministerului Culturii, pentru a lămuri stuația Cinematografului Central din Câmpina, dar și pentru a prelua imobilul printr-un parteneriat public privat cu scopul de a-l renova și reda circuitului cultural-cinematografic.

     Reprezentanții RADEF ne-au cerut documentarea situației Cinematografului, juridic cât și cu privire la starea fizică a imobilului, astfel că urmare adresei pe care le-am transmis-o, la data de 02.11.2021 s-a luat decizia ca imobilul să fie predat către Municipiul Câmpina, având în vedere că prin Hotărârea Consilului Local Câmpina nr. 39 din 26.03.2009 s-a acceptat intrarea în domeniul public al Municipiului Câmpina a imobilului și terenului aferent.

La data de 09.11.2021 Municipiul Câmpina a fost notificat prin executorul judecătoresc BEJ Iftimie Cătălin și pus în întârziere cu privire la semnarea protocolului de predare la data de 10.11.2021, astfel că răspunderea totală pentru starea cinematografului, începând cu data de 10.11.2021 aparține Primăriei Municipiului Câmpina. 

            Aceste informații ne-au fost aduse la cunoștință prin răspunsul transmis nouă de RADEF la data de 02.02.2022. 

           Cu neplăcută surprindere am constatat că această informație nu a fost adusă la cunoștință publică de către autoritățile locale, ba chiar mai mult, nu s-au respectat prevederile Legii 155/2010 a poliției locale care prevede la art. 6 litera h) obligația de a asigura paza bunurilor aflate în proprietatea publică a Municipiului Câmpina. Totodată administrația locală trebuia să curețe incinta cinematografului și să pună în siguranță imobilul prin blocarea căilor de acces vandalizate.


2 -da click!

          În cadrul adresei in discutie, se pune accent asupra faptului că
nu poate fi schimbată destinația imobilului, Municipiul Câmpina având obligația de a-l reda circuitului civil, respectiv acesta nu poate fi demolat, o astfel de acțiune urmând să implice răspunderea civilă și chiar penală a celor responsabili.

         În concluzie, cerem Primăriei Municipiului Câmpina să pună în aplicare prevederile legale privind administrarea bunurilor publice proprii, ecologizarea spațiului și punerea în siguranță a imobilului. 

         Având în vedere faptul că în repetate rânduri autoritățile locale au arătat dezinteres cu privire la reabilitarea imobilului și repunerea în funcțiune, ne dorim realizarea unui parteneriat public privat cu asociația noastră prin care să realizam un proiect de reabilitare a constructiei si sa susținem strângerea de fonduri, ori accesarea de fonduri nerambursabile, respectiv administrarea după repunerea în funcțiune. Mentionam ca Asociatia noastra are in Statut activitatea de organizare si de administrare a unei astfel de institutii.
      Ca urmare, Asociatia noastra a trimis catre Primaria Campina o propunere de colaborare in acest sens.


Asociația Cultural - Educativă pentru Protejarea și Promovarea Patrimoniului Tehnic, Știintific și Istoric, numita pe scurt "Suntem Romania!"


Documentat si intocmit: Coordonator juridic-organizatoric proiect Cinematograf Central Câmpina: Mihai Cucu.


Verificat si aprobat: Președinte Alex Stoian


Sala de cinema,sept.2021


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu