04 mai 2022

2234. Razboiul va duce Romania pe cai mari? Dictatura cetateanului? Da Doamneee!


   2009-2014: CRIZA - a oferit oportunitati pentru Statul roman, dar Guvernele nu au avut treaba cu ele ci cu distrugerea justitiei, democratiei si liberei initiative - norocul tarii ca Micii intreprinzatori au vrut sa traiasca si nu au cedat. Niste oameni destepti, responsabili si nu politicieni, dar tenace, prevad apropierea unor dezastre uitandu-se inclusiv la Crimeea si, desi injurati, blasfemiati si denigrati, incep sa doteze, echipeze si sa pregateasca toate fortele si structurile de aparare, ajutorare si protejare a cetateanului roman. Vor fi atacati continuu de diversi din intern si extern, inclusiv in 2022.

   2014-2019: criza se schimba dar tot criza este, politica si economica - apar oportunitati pentru statul roman, politicienii ataca in continuare democratia, fac praf economia - Micii intreprinzatori se incapataneaza sa reziste, Romania nu pica. Oportunitatile nu pot fi valorificate. Oamenii aceia destepti si tenace se lupta sa ne fereasca de ceea ce au prevazut. Sunt injurati si denigrati in continuare, dar nu se lasa. Pompierii, Ambulanta, Armata, Politia se modernizeaza, se antreneaza, se intaresc cu ajutorul proiectelor si tenacitatii acelor oameni responsabili. 

   2019-2021: PANDEMIA si incepe RAZBOIUL in Ucraina.
   Guvernele impinse, fortate de niste oameni destepti, responsabili si tenace, nu politicieni si doar cativa, nu multi, reusesc sa faca fata foarte bine- toti ne miram socati... Dar oportunitati POLITICO-ECONOMICE se pierd iarasi. Armata este mai tare ca oricand, Pompierii, Politia, Jndarmeria, Serviciile, fac fata cu brio problemelor interne si chiar externe, furnizand experienta si ajutor peste granite. Acei oameni destepti si patrioti sunt injurati mai mult ca oricand. Micii intreprinzatori, in inconstienta lor, se incapataneaza sa creasca PIB-ul Romaniei.

    2022: Romania, datorita acelor oameni de mai sus si Micilor intreprinzatori, devine factor de baza economic, strategic, de stabilitate, incredere si ...sustenabilitate, ca tot este la moda cuvantul, astfel incat Guvernele desi se cearta, Statul functioneaza cam fara ele, sustinut de catre Micii intreprinzatori, Armata, Pompieri si Politie, Jandarmerie, toate structurile de forta si....de catre cei huliti ani de zile si injurati ca fiind ai lui Sorosel : ONG-urile. Puterea adevarata se vede unde este acuma, cine apara, controleaza si hotaraste. Guvernele sunt varza, se cearta in interior si exterior, emit prostii in continuare, politicienii fura firimituri disperati. Pe Guverne nu le mai ia nimeni in seama. Cetatenii si-au adus aminte ca fii si ficele lor impreuna cu ei insisi sunt ONG-urile, Armata, Pompierii, Politia, Jandarmeria, Serviciile, Micii intreprinzatori. Si ca ei conduc si apara tara, protejeaza refugiatii, ajuta vecinii, cresc mere, rosii si vite, seamana si culeg. 
   Razboiul a modificat radical perceptia romanului guraliv si priceput in toate. A realizat ca trebuiesc valorificate oportunitatile unei probleme majore mondiale, aparute iar in poarta sa: 


1- sa faca ce trebuie in curtea lui fara sa mai astepte la Guverne;
2- sa valorifice oportunitatile economice aparute cand o economie mare, nu chiar puternica, dar care influenteaza Europa, a picat si sa preia din piata si productia ei!


   Deci, ce se manifesta astfel?
   Dictatura cetateanului? Da Doamneee!
   Asa trebuie sa arate DEMOCRATIA SI CIVISMUL!
   Unde ati fost Guvernelor????

   Scrisa de Un Cetatean Anonim (Alex Stoian)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu