06 august 2022

2272. "Un august in flacari"-film serial ep 1 - 6 (seara de film)

  Se apropie marele eveniment de la 23 august 1944, nu demult Ziua Nationala a Romaniei socialiste.
  In acea luna multe s-au intamplat militar si politic, ducand catre asa-zisa ulterior "Eliberare de sub jugul fascist", completata apoi, in ultimii ani ai "Iepocii de aur" ca fiind in fapt "Insurectia antifascista si antiimperialista"... Discutabile ca fiind total false ambele, realitatea istorica avand o alta denumire simpla si clara, obiectiva: iesirea Romaniei din Axa si intoarcerea armelor impotriva aliatilor din aceasta.
  Acest serial al epocii socialiste, fara mari pretentii de document istoric (trebuie specificat acest lucru) releva in mare evenimente foarte plauzibile, unele chiar reale, intr-un mod reusit artistic. Bine gandit, bine filmat, bine jucat, merita chiar degistat.   Continuarea seriei o gasiti la aceeasi adresa.
  Si nu, nu este realizat de catre Sergiu Nicolaescu .

  Serial TV de aventuri cu tenta politica si politista a carui actiune se desfasoara in contextul evenimentelor din august 1944. 13 episoade realizate de 4 regizori. Primul serial TV realizat de TVR impreuna cu studiourile de la Buftea.
Regizorii Dan Pita si Alexandru Tatos au realizat impreuna primele 6 episoade, dupa care, in urma unui conflict cu scenaristii, sunt schimbati cu Radu Gabrea si Doru Nastase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu