10 octombrie 2022

2303. Scrisoare deschisa si solicitare de ancheta interna si explicatii publice de la Ministrul Culturii si Directorul DJC Prahova

.

Scrisoare deschisa către:

 Ministrul Culturii – Dl. Lucian Romașcanu,
 Directorul Direcției Județene pentru Cultură Prahova – Dl. Constantin Stere


Domnilor,


  asociatia noastra, prin membrii si colaboratorii sai solicita efectuarea unei  anchete interne in institutiile pe care le conduceti si explicatii publice cu privire la lipsa de interes si de preocupare de care dati continuu dovada, inca din data de  09.12.2021 cand a fost declansata procedura de clasare in Lista Monumentelor Istorice a fostei rafinarii "Steaua Romana" Campina, posibil obiectiv unic in lume, nerespectandu-va indatoririle si obligatiile fata de legea 422/2001, astfel incat obiectivul mentionat sa fie cercetat in termenul de 1 an si sa se constate necesitatea/ lipsa necesitatii declararii acestuia ca monument istoric.

  Desi noi am facut cercetarea preliminara si am furnizat institutiilor pe care le conduceti rezultatele cercetarilor noastre sub forma electronica, aducand continuu dovezi pentru incadrarea rafinariei ca monument istoric si in ultima instanta am obtinut si o oferta de servicii pentru intocmirea dosarului de cercetare de catre un expert autorizat, dumneavoastra nu ati intreprins nici o actiune in a se demara cercetarea in teren, ba chiar nu ati raspuns niciuneia dintre solicitarile noastre de informatii cu privire la stadiul solutionarii acesteia, luni de zile, incalcand astfel si legea cu privire la obligativitatea raspunsului la petitii, interpelari, cerere de informatii.
  Va rugam ca in termenul cel mai scurt sa va asumati responsabilitatile legale si sa ne transmiteti motivele pentru care institutiile dvs. nu au actionat si inca nu actioneaza in sensul cercetarii obiectivului, alocarii sumelor necesare si incheierii unui contract cu specialisti in domeniu pentru instrumentarea dosarului in discutie, favorizand prin noninterventie distrugerea obiectivului posibil monument istoric "Steaua Romana" și creand banuiala rezonabilă că sprijiniti interesele economice ale unor persoane private.
  Tergiversarile dvs. si ale institutiilor pe care le conduceti aduc prejudicii enorme valorilor de patrimoniu national si noi, ca asociatie pentru protejarea acestuia, va somam sa va indepliniti responabilitatile legale, fara intarziere, altfel, cu parere de rau, ne vedem nevoiti sa apelam la institutiile indrituite sa aplice legea.

Prezenta reprezintă o solicitare (cerere) si așteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră în termenul cat mai scurt, avand in vedere conditiile in curs de expirare ale procedurii de clasare declansate.

  Cu respect, 
  Alex Stoian – Președinte, membrii si colaboratorii
 "Suntem Romania!"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu