02 noiembrie 2023

2384. JOS LABELE DE PE ARMATA!

.

Mai nou, cativa militari inconstienti si impotenti politic pretind candidaturi politice ale unor "reprezentanti" ai militarilor, desigur tot militari in diverse posturi, pozitii, administratii, functii, toate politice. Chiar atat de greu este datul cu cautatul prin Constitutia care stipuleaza clar ca militarii activi NU AU DREPTUL SA FIE ACTIVI POLITIC din motivul evitarii episodului decembrie 1989 si nu doar? Asta in principiu pentru evitarea aservirii politice a Armatei, ceea ce in mare chiar s-a realizat, cu lupte grele? In acest mod perfid se incearca a cuceri redutele cazone din interior, daca atacurile frontale, directe si protejate de legea fundamentala a statului nu au reusit atatia ani la rand. Desigur cozi de topor in interiorul cetatii cazone, uscaturi perfide, se tot gasesc, ceea ce este deosebit de trist si de periculos, mai grav fiind faptul ca nu se intelege rolul interdictiei ca militarii activi sa fie implicati politic, conditie acceptata de catre absolut toti cei care imbraca haina militara, inca din prima zi. Aceste actiuni care se manifesta prin pretinderea de candidati militari in Parlament si nu doar, deservesc total interesele Armatei Romane ca entitate si militarului roman ca persoana fizica, istoria o arata clar, trebuie doar citita. Interese obscure cauta iarasi provocarea dizidentei si a incertitudinii, sigurantei, in institutia ce beneficiaza de cea mai mare incredere a cetatenilor, subminand-o.
In schimb, daca se propun militari in rezerva sau retragere nu este de comentat, acestia avand tot dreptul din lume sa-si faca harakiri politic, nemaireprezentand institutia in cauza.

Cine nu are habar, sa ia nota: Armata, prin militarii ce o compun, a refuzat periodic directivele si influentele politice, desi a fost efectiv asaltata de rechinii intereselor partinice ani la rand, chiar de pare incredibil si imposibil!!! Sper ca devierile actuale ale unor penibile cozi de topor sa nu devina exemplu si sa se inmulteasca. Celor care saboteaza aceasta institutie le spun: JOS LABELE DE PE ARMATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu