06 aprilie 2013

031. Inchisorile si represiunea comunista - un fenomen din care societatea de azi mai are de invatat?

      Comuniste sau nu , inchisorile in sine sunt ceva oribil,infiorator in orice cultura si traditie.
      Ca folosesti doar o camera cu gratii sau o intreaga insula pentru asta , simbolul este acelasi iar efectul asupra psihicului uman nu difera de la una la alta.
       Printre multele proiecte din Romania care se ocupa de aceasta problema a mai aparut unul , axat pe inchisoarea comunista de la Pitesti , uitata de multi iar de altii niciodata stiuta , primand in memoria tuturor Canalul si Jilava.
        Intentia noastra este sa ne raliem la acest proiect , pentru ca pe baza sa vom publica articole ulterior,asa ca nu pregetati in a ne da sugestii.
   
      Dati pagina si veti afla din descrierea site-ului acestui proiect despre care vorbesc.


 CITAT:

Ideea www.fenomenulpitesti.ro s-a născut la începutul anului 2010, în urma a peste 4 ani de zile de studiere a subiectului acţiunii violente din Piteşti. Scopul principal al acestui site este oferirea accesului liber la cea mai mare bază de date despre aceste evenimente, din dorinţa informării cât mai corecte a publicului larg despre ceea ce s-a întâmplat în închisorile comuniste între 1949-1951. De-a lungul timpului în opinia publică au circulat (şi încă mai circulă) destule afirmaţii incorecte, false, mincinoase sau de-a dreptul calomnioase despre destinele unora dintre victimele acţiunii. Nădăjduim că informaţiile de pe acest site vor ajuta şi la eliminarea lor treptată din discursul public. Din acest motiv, site-ul este dedicat memoriei victimelor torturilor din Piteşti.

Gândit iniţial ca un proiect separat, profilul www.fenomenulpitesti.ro a cerut în scurt timp alipirea la proiectul mai amplu „Piteşti, chintesenţa regimului comunist”, asumat de partenerii de la Fundaţia Konrad Adenauer, Fundaţia Arsenie Boca şi IICCMER, care are drept rezultat editarea cărţii „Piteşti, cronica unei sinucideri asistate” şi a filmului documentar „Demascarea”. Deşi aflate în strânsă legătură, proiectul www.fenomenulpitesti.ro s-a dezvoltat ca o întreprindere privată a unui grup de cercetători, cu resurse umane, logistice şi financiare proprii. Pe parcursul dezvoltării proiectului şi a punerii lui în practică, ne-am bucurat să atragem sprijinul mai multor parteneri, care au permis evoluţia constantă a www.fenomenulpitesti.ro, precum şi sprijinul financiar al unor persoane private. Le mulţumim din suflet!


  Vizitati-i si va astept sa discutam pe marginea acestui subiect.

2 comentarii:

  1. O gogoasa la fel de mare ca Holocau$$$$tul. Romanii crestinopati automat au pus botul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. INTAI, BINE ATI VENIT.
      APOI, VA ROG SA VA SUSTINETI AFIRMATIA, ALTFEL NU-I ALTCEVA DECAT UN NOU BALON DE SAPUN.

      Ștergere