01 noiembrie 2013

305. Sosirea fregatei REGINA MARIA din Marea Mediterana, luni, 4 noiembrie, ora 11.00

.
Statul Major al Fortelor Navale
1 noiembrie 2013
 Comunicat de presa nr. 76
Fregata "Regina Maria" soseste din misiune NATO

    Ceremonia prilejuita de sosirea fregatei "Regina Maria” va avea loc luni,4 noiembrie, în portul militar Constanta, începând cu ora 11.00.
    Fregata"Regina Maria" a participat în luna octombrie la Operatia "Active Endeavour", care s-a desfasurat în Marea Mediterana sub conducerea NATO.
    Fortele Navale Române au participat din anul 2005 la aceasta operatie,contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de catre tara noastra în cadrul sistemului de securitate internationala.

DA PAGINA



    
    Fregata "Regina Maria” a îndeplinit toate misiunile ordonate de Comandamentul Operatiei "Active Endeavour", a parcurs peste 5700 de mile marine, în mai mult de 600 ore de mars. Echipajul navei a monitorizat aproximativ 200 de nave comerciale din zona, interogând peste 80 dintre acestea, cu sprijinul pilotilor marinari care au efectuat peste 30 ore de zbor pe parcursul misiunilor de supraveghere aeriana.
    La ceremonie vor participa oficialitati militare, reprezentanti ai autoritatilor locale, veterani, cadre militare în rezerva si în retragere, precum si membri ai familiilor echipajului.
    Jurnalistii interesati sa asiste la activitate vor fi asteptati, în intervalul orar 10.30-10.45, la intrarea în portul militar Constanta.
****
    Operatia “Active Endeavour” a luat fiinta în anul 2001, ca raspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie. În cadrul acesteia, navele militare NATO patruleaza în Marea Mediterana pentru a monitoriza transporturile de marfuri si pentru a descuraja activitatile teroriste si traficul ilegal.
    Mai multe date despre Operatia “Active Endeavour”:
    http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_7932.htm

    Fregata "Regina Maria" are un deplasament de 4900 tone, lungimea de 148,2m, latimea de 14,75m si un pescaj maxim de 6,4m. Nava poate dezvolta viteze de pâna la 30 de noduri si dispune de o autonomie de 4500 mile marine. Propulsia este asigurata de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele si instalatiile de la bord sunt alimentate de 4 diesel-generatoare de câte 1 MW fiecare.
   Nava este comandata de catre comandorul Bogdan Vochitu si are la bord un echipaj alcatuit din 224 marinari.

.

.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu