19 decembrie 2013

363."CERUL DE JOS"- prelansare a unei antologii de colectie - poeme fantastice ! Lansarea va fi in ianuarie la Hanul Manuc.

  Se spune ca de la Eminescu nu s-a mai scris poem fantastic adevarat.
  Eu spun ca de la Eminescu s-a inceput a scrie si mai mult si mai adevarat.
  De ce?
  Pentru ca dezvoltarea laturii de literatura stiintifico-fantastica si nu in ultimul rand a cunoasterii despre univers si lume, spiritualitate, a descoperirilor arheologice,istorice,a miturilor nou dezvaluite, a dat un imbold si mai puternic fantazarii poetice, mai mult subiect, mai multa baza.
  Da, este ciudat ca acest gen mai exista literar,putea sa ramana cumva in muzica sau pictura si atata, numai ca...omul nu tine cont de ceea ce se vrea, artistul are o problema grava cu comercialul si o comite frecvent sarind in curtea artei de dragul de a o face iar noi, cei satui de chestii comandate, programate si de "box office" ori "block-buster", ne bucuram citind,vazand,gustand si ascultand.
  Aceasta antologie provocata ,ingrijita si noua inmanata de scriitorul Mihail Gramescu (despre care am mai scris AICI si care are si dansul o creatie inclusa in acest volum) este intrata in lucru si asteptata sa iasa de mai mult timp si am avut placerea sa fiu invitat la "mica lansare",marti,17.12.2013,cand s-au intalnit cei care sunt inclusi in ea cu ale lor creatii, adica...vreo 26 de autori mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti.
*nemotoujours*
  DA PAGINA.


Emil Lungeanu
  Prezentarea acestui volum care de la iesirea din tipar devine o carte de colectie( in primul rand datorita nisei in care a fost plasata prin crearea sa, apoi datorita numelor cuprinse in ea, persoane consacrate in alte genuri literare si nestiute de public a avea astfel de "apucaturi" fantastice) a fost facuta de Emil Lungeanu, membru al Comitetului de Conducere al Filialei de Proza a Uniunii Scriitorilor si Secretar general de redactie al revistei "Literatorul", care a prezentat-o prieteneste dar si din punctul de vedere al criticului binevoitor si intelegator, ce promoveaza astfel de creatii chiar de nisa.

  Desigur, am avut placerea sa cunosc o parte dintre autori si sa-i ascult spunandu-si parerea despre participarea lor, dar mai mult m-a incantat felul in care au discutat intre dansii, ca fiind impreuna de mult pe baricadele literaturii si stiindu-si "metehnele" si "durerile"creative, in acelasi timp mi=a placut cum au fost adoptati intre dansii cei "proaspat "veniti in aceasta nisa literara, cu care au impartit filele antologiei.

  Mai multe nu vreau sa va spun decat ca lansarea "mare". asa cum trebuie facuta, cu muuulta lume, muzica (chiar si live),,vin fiert si cafea  ,se va face la sfarsitul lui ianuarie si va fi organizata de "Suntem Romania!" sub patronajul D-lui Constantin Serban Cantacuzino la Hanul Manuc, dar va asiguram ca va vom anunta din timp de zi si ora.
  Pana atunci mai pun ceva poze cu autorii la "mica "lansare -DATI CLICK PE FOTO-
  Daca sunteti interesati de acest volum,contactati-ne va rugam.

Un trio pus pe glume: Boris Marian, Emil Lungeanu si Mihail Gramescu
Camelia Pantazi Tudor
Doina Chilarghi
Roxana Procopiescu
Livia Mihaela Frunza
Boris Marian
Eugen Stefan Lenghel
Constantin Kapitza
Ion Cristea

Un autor citind un autor :Boris Marian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu