29 aprilie 2014

511."Dacian Viper 2014"- videoclip de la exercitii

Peste 400 de militari români de la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii şi din Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au participat în această perioadă la unul dintre cele mai complexe exerciții militare comune, Dacian Viper 2014, care include şi aeronave F16. Scopul acţiunii a fost de a creşte nivelul de pregătire a militarilor români şi de a dezvolta cooperarea între armatele celor două ţări membre NATO.

Exerciţiul Dacian Viper 2014 a fost planificat în urmă cu un an şi este unul dintre cele mai importante de pe agenda Statului Major al Forţelor Aeriene. Peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MIG-21 Lancer de la Baza 71 Aeriană, s-au alăturat celor peste 250 de militari americani.
Scopul exerciţiului a fost antrenamentul comun al piloţilor, al personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major, în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane. Exerciţiul s-a desfăşurat pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii şi a durat o săptămână.

DATI PAGINA PENTRU FILM !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu