06 mai 2014

518."Nu lupt pentru tzara asta si politicienii ei !!!"

Tanara generatie sa fi uitat Marasestiul???????
    Titlul este una dintre prostiile citite din miile de tampenii de acest gen in aceste zile pe internet, scrise de diversi, dar mai ales de tineri plecati din tzara sau care nu si-au gasit inca un rost.
    Pe langa faptul ca o "revolta" de acest gen denota tradare si inconstienta, arata cat de prost sunt educati in spirit nationalist, civic, responsabil si cat de putin inteleg diferenta intre a apara casa ta, familia si traditiile tale, plus libertatea aceea pe care ei o inteleg doar ca o democratie iresponsabila si a te lupta pentru tine si urmasii tai, pentru proteja drepturile tale ca natie, ca cetatean al unui stat care a avut puterea si curajul de a rezista mii de ani in aproape aceleasi granite prin razboaie militare sau politice devastatoare ,prin regimuri mai bune sau mai rele.
    Nu inteleg cum nu au aflat din istorie ce inseamna o acupatie straina si sa fii fortat sa -ti uiti limba si mostenirea spirituala, nu inteleg cum nu-si dau seama CA POLITICA PROASTA DUSA IN ROMANIA ESTE SI VINA LOR SI CUM NU APERI POLITICIENII CI DREPTUL COPILULUI TAU DE A FI DEMN SI STAPAN PE CEEA CE AU APARAT STRABUNII NOSTRI !.
Colegul nostru ,militar de cariera, om ce si-a facut meserie din obligatia de a-si apara neamul, dl.col.(r) Miron Dumitru , deranjat de tampeniile ce ne bombardeaza pe internet cu privire la aceasta tema, intoxicarea care credem (si nu suntem singurii) ca porneste ca si in alti ani de la servicii straine care au ca obiect distrugerea psihicului unei natiuni, a reactionat scriind un articol dur cu privire la astfel de reactii iresponsabile.
    DA PAGINA !

    Pana la cuvintele d-lui colonel,colegul nostru, imi permit sa adaug la ce am scris mai sus:

    si pe vremea "tovarasului" erau o gramada care trebuiau sa se inroleze si fugeau de armata din diverse motive, de la:"este o prostie si o bataie de joc", pana la "adica ce, eu sa apar comunismul???"
    Astfel de motive au existat mai mult ca sigur intotdeauna, chiar cand se lua cu arcanul, dar acesti infantili duc lipsa de fapt de o educatie de baza pentru un cetatean al oricarui stat: politica din tzara o poti schimba prin alegeri (la care daca nu esti capabil sa alegi cu cap unde pui stampila, esti tampit ca te lamentezi ulterior si blamezi tzara) pana la o revolutie (care s-a intamplat, dupa cum s-a vazut), dar atunci cand un stat te ataca tu ce faci, te lamentezi cat de idioti sunt politicienii si te razbuni lasandu-i pe altii sa te cucereasca ???

    Daca administratorul blocului in care stai - ales de locatari, desigur - este un incapabil si nu-ti repara acoperisul ori casa scarii , chiar daca ai cotizat cinstit la fondul blocului, de nervi si ca sa-i arati ce suparat esti tu, cand iti intra hotii in bloc ii lasi sa-ti goleasca si apartamentul ??? Maaaama ce razbunare !
    Eu consider ca cei ce afirma aceste tampenii sunt ori prosti, ori lasi, ori tradatori de neam si de tzara !
    Haideti sa cititi parerea colegului nostru scrisa acum ceva saptamani:

*nemotoujours*

1001 de motive pentru care totuși merită să lupți pentru România.

Citesc și mă crucesc! Spusele unui tânăr frustrat care se întreabă de ce ar lupta pentru România în caz de război. Dau articolul apărut aici: (vom cita doar ce a citat dansul, iar link-ul va fi la sfarsit)

Cica Basescu are pretentia ca, in caz de extrema urgenta, romanii plecati sa munceasca afara sa vina sub arme…
Aia or fi plecat de bine ce le era aici, cu o clasa politica extrem de corupta si cu o saracie lucie? Vorbesc in calitate de fost elev de liceu militar si de om ai caror strabunici, toti patru, au luptat in primul razboi mondial, prefer sa imi tai un picior decat sa plec pe front, aparand interesele companiilor straine, ale statului mafiot, ale miliardarilor de carton si ale beizadelelor lor.
Romania, mie si altora ca mine, nu ne mai apartine de foarte mult timp. Pentru ce as lupta? Pentru privilegiile clasei conducatoare?
Ce mi-a oferit mie tara asta decat posibilitatea de a plati impozite peste impozite si sa muncesc 14 ore pe zi, fara sa am posibilitatea efectiva de a-mi cumpara macar un jeg de apartament?
Fiul lui Hrebenciuc, ginerele lui Sarbu, ginerii lui Basescu, mobilizarea! Nu o sa imi las eu creierii pe front ca sa o ardeti voi pe fite de Dorobanti!

Iată totuși câteva motive:
- să se întrebe de ce au luptat totuși cei 4 străbunici în primul război, în condițiile în care partidele politice și oamenii politici aveau exact aceleași apucături ca aleșii noștri de astăzi. In plus votul nu era universal, finanțele țării erau în mâna unor alogeni, străinii ne exploatau petrolul, pământul era în proporție de 90% mâna unor familii nobiliare sau de potentați.
- o ocupație militară străină este de preferat situației de astăzi?
- crede că în spatele frontului o va duce mai bine? A nu se uita că în războiul actual, pentru fiecare militar mort pe front, mor 15-20 de civili în spatele frontului. A se vedea cei 300000 de civili morți în primul război mondial în Moldova din cauza febrei tifoide, febrei recurente, holerei, frigului, foametei.
- Oare România înseamnă doar clasa politică sau sunt și alte valori de apărat. Integritatea teritorială de exemplu (Ardealul, Dobrogea, Banatul) râvnite de vecinii noștri, cultura, limba etc.
- Faptul că suntem într-o lume cu valori democratice, inclusiv faptul că în presă, în public, își poate exprima aceste teorii nu înseamnă nimic? Libertatea (așa cum este și cât este) este de mii de ori mai bună decât cea pe care ți-o oferă dușmanul care-ți cotropește țara.
Aceste câteva motive de a lupta pentru țară mi-au venit acum în memorie, însă sunt mii și mii.
Cu toate acestea nu pot, să nu spun,  că frustrările tânărului privind clasa politică sunt și ale mele și ale milioanelor de români.

Si o completare din alt articol al colegului nostru, apropo la felul in care politicienii respecta pe cei care sub solda si-au ales cariera de aparatori ai patriei:

Un comentariu:

  1. Mă simt onorat că ai preluat aceste două articole. Si alți colegi pe bloguri, pagini de socializare, presă au comentat acest comentariu. Poate că trecea neobservat, ca alte sute de comentarii a unor cetațeni, însă o anumită parte a presei a preluat aceste opinii. Cred că cele spuse de Tudor Vladimirescu acum aproape 200 de ani: "Patria este poporul, nu tagma jefuitorilor"! Patria este eternă, conducătorii lor sunt efemeri. Istoria îi uită pe cei care nu merită!

    RăspundețiȘtergere