26 august 2014

629.Trezeste-te romane ??? (Cum altii incearca sa ne trezeasca zguduindu-ne !)

 Am gasit undeva pe un blog un comentariu ciudat, de fapt un extras dintr-un discurs al unui evreu american la Iasi, in fatza romanilor, pentru romani.
 Poate n-o sa convina multora ceea ce omul acela a spus, dar filtrul fiecaruia nu ma intereseaza, eu postez pur si simplu, iar voi trageti concluziile cum vreti:
.
"Discursul lui Paul Gottfried , american de origine evreiasca la Iasi:
 In final, ţara dumneavoastră poate avea doar doua tipuri de viitor: să fie o America de mana a doua, proslăvind “deschiderea”, “diversitatea”, si “drepturile omului”, sau sa fiţi urmaşii strămoşilor dumneavoastră."
.
DA PAGINA !


"Discursul lui Paul Gottfried , american de origine evreiasca la Iasi:
 In final, ţara dumneavoastră poate avea doar doua tipuri de viitor: să fie o America de mana a doua, proslăvind “deschiderea”, “diversitatea”, si “drepturile omului”, sau sa fiţi urmaşii strămoşilor dumneavoastră A fi român nu trebuie să vă oprească de la a asculta politicos predicile americane despre democraţia globală, dar ar trebui sa va împiedice de la a le lua prea in serios. Si dacă sunteţi îndreptăţiţi sa reconstruiţi infrastructura materiala după deceniile devastatoare ale dictaturii comuniste, aceste preocupări economice nu ar trebui sa fie exclusive. Nu ar trebui să vă facă să uitaţi cine sunteţi. Moralitatea publica si cultura naţională va definesc ca naţiune istorică, si aveţi o datorie colectiva de a controla aceste forte in interiorul graniţelor dumneavoastră.
  Poate că toate acestea vă sună straniu venind de la un oaspete american vorbind in engleza, dar tocmai datorita modului meu american de a gândi îndrăznesc sa va dau aceste sfaturi. Veţi face mai multe pentru dumneavoastră rămânând naţiunea lui Eminescu si a lui Vasile Alecsandri decât daca urmaţi ca nişte sclavi directivele multiculturale ale UE sau devenind ceea ce decid ca trebuie sa fiţi experţii in politica externa de la Washington. Ca distinsă universitate românească reprezentând continuitatea poporului roman, dumneavoastră, aici, la Iaşi, puteţi sa va aduceţi cea mai importanta contribuţie la istoria umanităţii si a ţării dumneavoastră fiind mai deplin romani”.

Intreg discursul aici :
 DA CLICK AICI PENTRU ARTICOLUL INTEGRAL

Un comentariu: