26 august 2014

630.Parasutistii, cercetasii...si Ziua Marinei ! (partea a II -a )

La Institutul de Cercetari Marine
 A venit momentul ca sa aflati si scurta poveste a zilei de 14.08.spusa din "interior", din trupa cercetasilor,care pana la Muzeul Marinei vizitasera si  Institutul de Cercetari Marine Constanta, obiect de neratat, mai ales ca fusesera invitati si acolo in mod deosebit, asa ca...poti pierde o asemenea oferta?
 Sa nu uitam ca cercetasii erau plecati din Bucuresti de cu noaptea, iar pe tren...cum sa doarma ???Asa ca o sa vi se para normala o poza ce va apare mai jos!

  Sorin, cel care s-a autodesemnat ca "Reporter" ,de fapt a facut un raport de activitate ca la armata si nu un reportaj, asa ca sa nu va mirati de tonul scrierii de mai jos:



DA PAGINA!






.
Va salut,

Am onoarea sa fiu unul dintre liderii aspiranti ai unitatii Baden-Powell(ACT-RO), care a participat la actiunile prilejuite de ziua marinei.

 Am avut un program foarte incarcat, participand la prezentari la doua institutii dupa cum va voi prezenta mai jos.

In prima zi o parte dintre cercetasii unitatii Baden-Powell(ACT-RO), au participat la o prezentare tinuta la Institutul de Cercetari Marine Constanta, in care au aflat rolul acestui institut in cercetarea  florei si biodiversitatii marine, afland in acelasi timp multe lucruri necunoscute pentru ei despre vietuitoarele marii dar si despre influenta omului aspupra lor. A fost o prezentare-curs interactiva unde copii au putut pune intrebari despre ce se discuta, apoi au putut sa vada pe viu bazinele experimentale in care erau tinute diferite vietuitoare cat si alge marine. Ca o paranteza au fost placut impresionati de calutii de mare pe care unii i-au vazut pentru prima data.

Expunere la Institut
.
Bazinele
.
Cel mai mic cercetas, "cotropit"
   Dupa amiaza a continuat in acelasi ritm alert(fiind plecati de la orele 2 din Buc) cu o vizita la muzeul Marinei Constanta unde noi, membrii unitatii Baden-Powell(ACT-RO), ne-am deplasat in mare graba la Aripa Parasutistilor.



















  Multumim Domnului Pavel, membru al fundatiei Grigore Bastan, pentru amabilitate si rabdare! Aici copii au putut vedea ce inseamna  parasuta si au invatat despre contributia inovatorilor parasutismului romanesc pe plan international, ramanandu-le in minte numele primei femei parasutist Smaranda Braescu, dar si contributia generalului Grigore Bastan la dezvoltarea si perfectionarea acestei "arme" si nu in ultimul rand pentru dezvoltarea legendarei parasute B.G.7 , povestinduli-se despre parasutistii militari, curajul si eroismul acestora.


Cuminti,ateptand venirea gazdei,parasutistul Pavel
Prezentarea parasutei B.G.7
.
.
  Nu in ultimul rand le-a fost prezentat si rolul tarii noastre in dezvoltarea parasutismului international, cat si aportul tarii noastre la  progresul acrobatic al acestui sport.
  Copiii au fost foarte incantati de insignele primite cu ziua Marinei, dar si de cele primite din partea gazdelor noastre cu Fundatia Grigore Bastan. Cativa dintre copii chiar au fost si sunt interesati de practicarea parasutismului.
  Va multumesc in numele tuturor si sper sa ne revedem curand.

BY Dumitru Sorin.

NOTA REDACTIEI:
 1-Filmul prezentarii de la Muzeul Marinei, sectia Parasutism va fi postat in partea a treia a acestui miniserial.
2-Prima parte o puteti citi AICI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu