20 octombrie 2014

675. COMUNICAT DE PRESĂ Incendiu la un lăcaş de cult si BULETIN INFORMATIV Nr. 46


         MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
       INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

               INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
               “Şerban Cantacuzino”  AL JUDEŢULUI PRAHOVA

                                                                                                                            
 COMUNICAT DE PRESĂ
Incendiu la un lăcaş de cult

În data de 19.10.2014, în jurul orei 22:16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, despre producerea unui incendiu la un lăcaş de cult din comuna Dumbrăveşti, sat Mălăeştii de Jos.

DA PAGINA !


La locul intervenţiei s-au deplasat 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, o autospecială de iluminat, o ambulanţă SMURD şi grupa operativă.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul ansamblului de locuinţe (chilii) compus din parter, etaj şi mansardă, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 600 mp.
 Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă de la camera centralei şi magazie (aproximativ 60 mp), acoperişul clădirii de locuit (chilii) construit din lemn cu învelitoare tablă (500 mp), 8 camere aflate la mansardă, construite din lemn si rigips, mobilier, tâmplărie, textile, centrala termică şi un boiler.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:30.
Cauza probabilă a incendiului: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.BULETIN INFORMATIV
În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:


*                 20.10.2014, ora 00:18 – incendiu casă particulară
            În comuna Dumbrava, sat Dumbrava,  echipajele de pompieri au intervenit cu trei  autospeciale  de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
            La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la întreg imobilul compus din 2 camere, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 100 mp.
În urma evaluărilor preliminare, a fost găsit un bărbat, în vârstă de 43 de ani, decedat prin carbonizare.
            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn şi învelitoare tablă  pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi bunuri de uz casnic.
            Cauza probabilă: jar sau scânteie electrică – acţiunea unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendierea.


*                 19.10.2014, ora 13:30 – incendiu anexă gospodărească
            În localitatea Sinaia, strada Piscu Câinelui,  echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
            Au ars: aproximativ 4 tone fân şi 35 baloţi de lucernă. S-au deteriorat pereţii anexei.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

*                 19.10.2014, ora 09:29 – incendiu casă particulară
            În comuna Fulga, sat Fulga de Jos,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
            Au ars: mobilierul şi electrocasnicele dintr-un dormitor.
            Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

*                 19.10.2014, ora 22:10 – incendiu anexă gospodărească
            În localitatea Floreşti,  echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
            Au ars: anexa gospodărească (coteţ de păsări) pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi şapte păsări.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

*                 19.10.2014, ora 08:45 – salvare animal
            În comuna Măneciu, sat Cheia, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a salva un animal (cal) căzut în albia unui pârâu.

*                 19.10.2014, ora 18:59 – asistenţă persoană
            În municipiul Ploieşti, strada Ghe. Gr. Cantacuzino, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 74 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

*                 19.10.2014, ora 16:46 – asistenţă persoană
            În municipiul Ploieşti, strada Republicii, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 62 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

*                 19.10.2014, ora 14:40 – degajare  persoană
            În municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu, echipajele de pompieri au intervenit pentru a extrage dintr-un beci, o femeie, în vârstă de 83 de ani, decedată.

*                 19.10.2014, ora 19:13 – incendiu vegetaţie uscată
            În municipiul Ploieşti, Cartier Vest,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
            Au ars: aproximativ 1000 mp vegetaţie uscată.
            Cauza probabilă: flacară – foc deschis în spaţii deschise.

*                 19.10.2014, ora 14:50 – deblocare uşă
            În municipiul Câmpina, strada B.P. Haşdeu, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietarul, în vârstă de 75 de ani, a fost gasit  decedat.

*                 18.10.2014, ora 18:18 – asistenţă persoană
            În municipiul Ploieşti, strada Lacul Balea, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 70 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

*                 18.10.2014, ora 09:23 – degajare copac
            În localitatea Sinaia, strada Cumpătu, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a degaja un copac căzut pe partea carosabilă.

*                 17.10.2014, ora 19:56 – incendiu anexă gospodărească
            În municipiul Ploieşti, strada Amaradiei,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn şi învelitoare tablă  pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi cca 3 mp lambriu din plastic.
            Cauza probabilă: flacără – aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.

*                 17.10.2014, ora 08:04 – incendiu autoturism
            În comuna Berceni, sat Corlăteşti,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
            A ars autoturismul în proporţie de aproximativ 90%.
            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – echipamente de iluminat electric improvizate.

*                 17.10.2014, ora 17:00 – deblocare uşă
            În municipiul Ploieşti, strada Mihai Eminescu, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietara, a fost preluată de către un echipaj SAJ Prahova .


Echipajele SMURD au intervenit în 83 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu