08 mai 2017

1176.Interventii inundatii - IGSU

ISU Dambovita
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ,
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 58 din 09 mai 2017

În ultimele 24 de ore, peste 100 pompieri cu 40 mijloace au intervenit în sprijinul populației, în zonele unde au fost semnalate efecte negative ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice severe.
Astfel, în perioada 07 mai a.c., ora 07.00 – 08 mai, ora 07.00, la nivel național au fost afectate de ploi abundente cinci județe, după cum urmează:

ISU Dambovita
În județul Gorj au fost afectate 9 localități (Bengești, Ciocadia, Bălcești, Birci, Novaci, Sitești, Bercești, Pociovaliștea și Hirisești), unde au fost inundate 59 gospodării, 11 podețe și o porțiune de 12 km de drum comunal;
În localitatea Teiș din județul Dâmbovița, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane înconjurate de apă, la o fermă agricolă. De asemenea, în localitățile Croitori, Răzvad și Valea Voievozilor au fost inundate o casă și nouă curți.
În județul Călărași, în localitatea Roșeți, o casă și o curte au fost inundate;
Efecte meteo nefavorabile s-au înregistrat și în Bihor, în localitatea Șușturogi, unde salvatorii au evacuat apa din 6 curți inundate;
Totodată, în județul Giurgiu, localitatea Adunații Copăceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersecție - sens giratoriu, iar în localitatea Joița la o anexă gospodărească.
ISU Dambovita
În acest moment nu sunt intervenții în desfășurare.
Traficul rutier nu a fost afectat. Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere care pot surveni pe fondul fenomenelor meteo nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să se informeze cu privire la traseele pe care intenționează să le urmeze și să respecte indicațiile autorităților.
În continuare, peste 5.000 de pompieri sunt la datorie, iar prin centrele operaționale din cadrul IGSU și unităților subordonate este monitorizată permanent situația vremii și evoluția debitelor de apă ale râurilor vizate, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu