20 februarie 2014

419.FOTBAL ROBOTIC-A DOUA EDITIE !!! Roboteii intra in cantonament. VREI SA PARTICIPI?

   Nu aducem la cunostinta aceasta stire doar pentru ca "Suntem Romania!" este partener media la acest eveniment al prietenilor nostri "Robotzeii", adica inventivii de la inventeaza.ro, si nici pentru ca ...VOM AVEA O ECHIPA PARTICIPANTA CE NE VA PURTA NUMELE! ci si datorita frumusetii workshop-urilor si a zilelor de competitie efectiva, cand se dezlatuie mici lupte spectaculoase si surprinzatoare care incing atmosfera facandu-te sa te simti ca la un mini campionat adevarat.
   Nu in ultimul rand si datorita participantilor umani, cei "de la butoane". dintre care multi in aceste workshopuri invata sa foloseasca practic limbajele de programare ,protocoale ,strategii, acest campionat devenid inca de la prima editie o adevarata scoala de programare, de robotica, echipa de la inventeaza.ro fiindu-le participantilor profesori dedicati, aproape de ei, de limbajul si comportamentul lor si astfel dovedind ca este posibil ca in timp scurt si cu baze putine teoretice dar cu multa dedicare si dragoste, se pot realiza salturi de exceptie (la primul campionat o parte dintre participanti erau in anul I de facultate, iar un "junior".,adevaratul fenomen al acelui campionat - Laurentiu - era in CLASA A XI-a !!!, el participand practic hors-concours, dar ajungand pe podium cu echipa castigatoare !).

   Pentru cei care vor, inscrierea nu este grea si merita din plin- este o solutie grozava sa te distrezi si sa inveti in acelasi timp, iar pentru spectatori, va spun: distractie la maxim: odata cu se se va vedea pe teren apoi...emotiile si nebuniile participantilor umani care fac fara voia lor un adevarat spectacol.
  Citez din anuntul lor:
" Fotbalul este sportul mileniului 3, iar acum si tu poti sa dai pase de milioane si sa inscrii in poarta adversarului, chiar daca nu poti sa tii zece pe picior. Nu-i nevoie decat sa fii pasionat de limbajele de programare.
Vino la intalnirea cu destinul pe 19 martie 2014, cand se da startul celei de-a doua editii a Campionatului de “Fotbal Robotic”, un proiect destinat elevilor si studentilor pasionati de robotica si programare."
-nemotoujours-
DA PAGINA ca sa te lamuresti!



   Fotbalul este sportul mileniului 3, iar acum si tu poti sa dai pase de milioane si sa inscrii in poarta adversarului, chiar daca nu poti sa tii zece pe picior. Nu-i nevoie decat sa fii pasionat de limbajele de programare.

   Vino la intalnirea cu destinul pe 19 martie 2014, cand se da startul celei de-a doua editii a Campionatului de “Fotbal Robotic”, un proiect destinat elevilor si studentilor pasionati de robotica si programare.
Primul fluier va rasuna la Universitatea Politehnica din Bucuresti, unde te invitam sa-ti faci incalzirea in cadrul celor 12 workshop-uri si 6 sesiuni de coaching programate. Acestea vor preceda competitia propriu-zisa, iar pe parcursul lor vei invata cu ce se mananca fotbalul robotic: cum sa programezi roboplayerii si ce presupune o strategie de joc...robotic, castigatoare.

  Mergem pe ideea de fair-play si avem drept carte de capatai regulamentul FIRA ce vizeaza competitiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Cei 10 robotei clasa Mirosot sunt Arduino based si iti vor oferi un adevarat regal de fotbal robotic pe parcursul celor doua reprize de joc a cate 5 minute fiecare.
Si vestile bune nu se opresc aici. Daca iti faci griji pentru conditia fizica, afla ca aceasta nu este esentiala, dar mintea trebuie sa mearga brici, pentru ca mingea si robotii ii deplasam in teren prin wireless si pe baza algortimului de joc codat cu maiestrie in C++.

  Robotii nu au freza lui Beckham, dar sunt echipati de joc, reactioneaza prompt la comenzi si nu obosesc niciodata pentru ca au motoare si surse proprii de alimentare. Mai mult, prin intermediul unei camere video speciale, plasata deasupra terenului pentru a transmite live fiecare miscare a robotilor, jucatorii sunt numai ochi si urechi la indicatiile tehnicienilor de la laptop.

  Pe terenul nostru nu o sa auzi niciodata strigandu-se “hent”, dar poti sa te pregatesti pentru lovituri de pedeapsa, time-out si gol pentru ca da, asa cum se intampla si in Liga Campionilor, castiga echipa care da cele mai multe goluri. Doar ca echipa de antrenori invingatoare nu se alege cu o cupa, ci cu premii pe masura unor tech savy, oferite de partenerii nostri cu traditie in industria IT&C.

Daca te-am convins, inscrie-te acum AICI.



Campionatul de fotbal robotic este un proiect initiat de inventeaza.ro.
Co-organizatori: eeStec si Universitatea Politehnica Bucuresti
Sponsori VIP: UPC, ASUS
Sponsori GOLD LUXOFT, Bitdefender
Sponsori SILVER MISYS, OKAPI, ioteo
Partener institutional: UNESCO
Parteneri media: eJOBS, Regie Live, CROS, Centrul pentru Studii Complexe, Akcees, Forum IT, Softbinator Algorithms, BOS Romania, Volunteers Fest, Resboiu, Scoala de Valori, Calendar evenimente, VIDEOLINK, PC World, Studentie.ro, Newsman, Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica, Blogunteer, THE HACK, Inspire Business, InvataSa, Romania Pozitiva, VOIEVOZII, Suntem Romania, Lume Buna, Electronica Azi, StartEvo, VIP Romania, AIESEC Global IT & Engineering, ROSEdu, Gemma Total Advertising, Stiinta Azi, Timisoara Startup Hub
***
Despre inventeaza.ro
Asociatia Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizatie non-guvernamentala, fondata in 2011, care sprijina initiativele inovatoare in domeniul tehnologic cu accent pe robotica, programare si automatizari, fiind de altfel si primul hackerspace din Romania. De-a lungul timpului, organizatia noastra a castigat mai multe premii la competitii de profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mentiune Inventika 2011 etc. De asemenea, ne mandrim cu organizarea a peste 100 workshopuri si indrumarea a peste 600 de elevi si studenti.
Mai multe informatii despre proiectele noastre hardware si software, dar si despre activitatea noastra sunt disponibile pe website-ul www.inventeaza.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/inventeazaro

***
Despre Campionatul de Fotbal Robotic
Campionatul de fotbal robotic este un proiect proiect inovator cu o durata de 3 luni, menit sa le ofere
 tinerilor sansa de a interactiona cu robotii si de a invata despre roboti si
 utilitatea acestora in viata de zi cu zi. De aceea, prin cursurile sustinute in cadrul proiectului se combina invatatul practic pe 
platforma Arduino cu distractia maxima a jocului de 
fotbal robotic sub indicatiile regulamentului FIRA ce vizeaza competitiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie la nivel mondial. Proiectul se adreseaza tinerilor din
 liceele si universitatile cu profil tehnic, care sunt pasionati de
 robotica, programare si inteligenta artificiala. Desi este o nisa greu accesibila, cu ajutorul sponsorilor si partenerilor competitiei, punem gratuit la dispozitia tuturor participantilor intregul sistem de joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu