30 decembrie 2014

725.GUVERNUL ROMÂNIEI ,MINISTERUL AFACERILOR INTERNE ,COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ ,Ploieşti, 30.12.2014

 
COMUNICAT DE PRESĂ

    Ca urmare a INFORMARII METEOROLOGICE emisă pentru perioada 30.12.2014, ora 20:00 – 02.01.2015, ora 10:00, în intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in toata tara. Temperaturile vor cobori frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub - 25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si 0 grade. In noaptea de marti spre miercuri 30/31 decembrie si in cursul zilei de miercuri 31 decembrie vantul va avea intensificari temporare in sudul Moldovei, jumatatea estica a Munteniei si Dobrogea, cu rafale de pana la 40...50 km/h, spulberand zapada deja depusa.
.
   În acest context, la nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova s-au dispus urmatoarele masuri: - patrularea, identificarea si transportul persoanelor fara adapost in spatii amenajate de autoritatile publice locale; - implicarea in activitatile de patrulare si transportul persoanelor fara adapost a tuturor institutiilor cu atributii in domeniul protectiei populatiei; - efectuarea actiunilor de patrulare in zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fara adapost si notificarea celorlalte institutii in vederea disponibilizarii celei mai apropiate resurse cu capacitate de preluare si transport; - identificarea persoanelor care locuiesc in spatii fara incalzire si relocarea acestora in perioadele cu temperaturi extreme. Se recomanda cetatenilor sa nu se deplaseze in zonele expuse daca situatia nu o impune.
Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu