04 mai 2017

1175.Pe podium cu "Micii voinici" ??? "Suntem Romania!" nominalizata intre finalisti la "Gala Omul Anului in Fortele Navale"! (FILM!)

La premiera.
   PENTRU PRIMA OARA, acum veti vedea filmul in afara salii in care a fost proiectat pentru premiera!

   Ei bine, putini au auzit de "Gala Omul Anului in Fortele Navale". Si asta pentru ca este o gala unica, exclusivista, produsa de catre Fortele Navale Romane impreuna cu Televiziunea Romana si, desi este "data" pe sticla de fiecare data, putini sunteti atenti la acest eveniment in care angajati ai acestor forte si personalitati sunt premiati pentru contributia la bunul mers al acestei componente a Armatei Romane.

   Cand am publicat prima oara despre aceasta Gala,in 2014, nu am fi crezut pe nimeni daca ne-ar fi spus ca vom ajunge intr-o astfel de festivitate MAI MULT DECAT INVITATI IN PUBLIC!
 
In timpul filmarilor
   Nu gandeam si nu visam la a fi astfel acolo...
   Este o mare onoare sa fii si numai nominalizat intre cei trecuti pe lista!
   Noi...am facut ce stim mai bine: sa fim langa ei, sa-i cunoastem si sa scriem, sa fotografiem, sa filmam, sa vi-i aratam voua, cetatenilor care respectati Armata Romana,
sa va spunem povestile lor.
   Documentarul "Micii voinici si marinarii lor" este o rezultanta a acestei colaborari, a acestei munci de promovare a OAMENILOR din Fortele Navale, o incununare.
   Si se pare ca si o "cireasa de pe tort" a acestei munci, un film realizat cu multa dragoste pentru ei, cei care pe valurile apelor ne apara.

   Doar v-am povestit ca am avut premiera cu documentarul realizat de catre noi, nu?
   Dupa cum va amintiti evenimentul s-a produs in data de 28 noiembrie anul trecut la "Cercul Militar National", sala "Cinema", prin bunavointa Fortelor Navale Romane.
   Si am avut onoarea ca pe langa multi spectatori-aproape 200, sa fie langa noi
Imagine din film
personalitati din Statul Major al Fortelor Navale, avand in frunte pe seful acestuia , domnul Amiral dr.Alexandru Marsu.

   Nu stim daca vom fi pe podium pe unul dintre cele trei locuri, dar nu mai conteaza decat ca suntem printre cele mai apreciate patru - persoane, entitati, publicatii, inca nu stim.
   Conteaza doar faptul ca noi, "Suntem Romania!", o mana de independenti care iubesc Romania si Armata Romana, care nu avem salarii pentru munca prestata in revista noastra-magazin, ci doar entuziasm, suntem recunoscuti astfel. Si apreciati.

   Interesant este faptul ca nu am gandit vreodata ca vom ajunge aici, nu pentru asta facem ce facem, deci surpriza este deosebita. Si totala!
 
   DATI PAGINA pentru film si pentru amanunte cu privire la programul galei!

   Acest eveniment deosebit va este descris in comunicatul Fortelor Navale:

   OMUL ANULUI 2016

     Forţele Navale Române organizează Gala „Omul anului 2016” sâmbătă, 6 mai, la Constanţa, pentru a premia performanţele personalului din subordine, obţinute pe parcursul anului trecut. Evenimentul este produs în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi se înscrie în seria de manifestări dedicate comemorării a 100 de ani de la sacrificiul ostașilor români în luptele care au avut loc la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, în Primul Război Mondial.

     Festivitatea va fi difuzată sâmbătă, 13 mai, pe canalele TVR1 şi TVR3, şi vor fi aduse în atenţia publicului subiecte legate de activităţile desfăşurate de militarii din Forţele Navale Române pentru asigurarea securităţii în bazinul Mării Negre.
S-au înscris în concurs aproximativ 180 de militari, iar finaliştii sunt: la Secţiunea „Ofiţerul Anului 2016”, căpitan-comandorul Paul ADOCHIEI, căpitanul George-Mihai BOBOC, locotenentul Dan-Vasile CREŢU şi locotenentul Cuprian TIT; la Secţiunea „Maistrul Militar al Anului 2016” au rămas în faza de finală de jurizare maistrul militar principal Claudiu APOSTU, maistrul militar clasa a III-a George DICIANU, maistrul militar principal Gheorghe-Marius IRIMIA şi maistrul militar clasa a II-a Florin TIANU.

     La Secţiunea „Soldatul profesionist al anului 2016”, finaliştii sunt caporalii clasa a III-a Alexandru BUSUIOC, Paul GHINDAR, Niculae PANAIT-POPESCU şi Emilian STOICA, iar la Secţiunea „Salariatului civil al anului”, finaliştii sunt Lucian-George ALEXIU, Dumitru ANDRESCU, Andreea CROITORU, Luiza-Liliana NEDELEA.

     Ultima secţiune a concursului este dedicată persoanelor din afara MApN, care s-au implicat în diverse activităţi de promovare a Forţelor Navale Române. La această secţiune, juriul a ales următorii finalişti doamna prof. Iuliana NEGREŢ, Directorul Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, domnul Alexandru STOIAN, reprezentand "Suntem Romania!", domnul Robert VEREŞ, reprezentant Hipermarket Auchan SRL şi domnul Füleki Zoltán, viceprimarul Municipiului Miercurea Ciuc.


Afisul premierei
Imagine de la premiera
   Sa va prezentam mai departe cea mai de suflet realizare a noastra pentru si impreuna cu marinarii: documentarul !

   Totul a pornit din ideea de a face un film despre cei care opereaza cele mai mici nave din Marina Militara Romana, oamenii "din umbra" fara de care majestuoasele sau infricosatoarele nave mari nu s-ar descurca in situatii dificile de manevra, de vreme, sau tehnice.

 
Imagine din timpul filmarilor pe Remorcherul "Vartosul' RM103
 Si am avut marea sansa de a putea prezenta imagini care devin astfel document:
  - repozitionarea bricului "Mircea" (poate singura manevra de acest gen filmata vreodata)
  - "Botezul" primei nave noi-noute intrata in serviciul Fortelor Navale dupa mai mult de 20 de ani.

   Interesant fiind in acest film faptul ca o parte din echipajul si comandantul navei vechi - SRS 575- a preluat nava noua - RM 103 "Vartosul"!

   Va invitam sa vedeti filmul cu rabdare, pentru ca, pe langa imaginile unice, povestile de viata ale marinarilor sunt absolut fascinante!!!
   Veti afla cum au ajuns in Fortele Navale si de ce si va vor povesti intamplari din viata lor in serviciu.

   Vizionare placuta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu