04 iulie 2017

1202.Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ


INVITAŢIE

Municipiul București găzduieşte, în perioada 05-07 iulie a.c., Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, activitate organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

Evenimentul, aflat la cea de-a VI-a ediţie, reuneşte cele mai bune echipaje din 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri - Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Competiţia va debuta mâine, 5 iulie a.c., ora 12.00, pe stadionul ARENA NAȚIONALĂ din Capitală şi se va bucura de participarea Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, reprezentanți ai inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, membri ai autorităţilor publice centrale și locale, medici coordonatori ai Unităţilor de Primiri Urgenţe din ţară, precum şi reprezentanţi ai World Rescue Organisation şi ai serviciului pentru situaţii de urgenţă din Republica Moldova.

Pe parcursul celor două zile de concurs, pompierilor salvatorilor le vor fi testate abilităţile şi experienţa profesională dobândită la probele: „descarcerarea din vehicule” şi „acordarea primului ajutor calificat”, sub arbitrajul experţilor din Scoţia și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Întrecerea urmăreşte atât îndemânarea concurenților, cât şi reducerea numărului victimelor în urma accidentelor rutiere şi îmbunătățirea tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat.
În premieră, competitorilor li se va alătura și o echipă formată din cei mai buni voluntari înscriși în programul - “Salvator din pasiune”, lansat în premieră de DSU, prin IGSU, anul trecut.
La finalul activității, vor fi premiate cele mai bune echipe la cele două probe, cel mai bun comandant de echipaj, cea mai bună echipă de paramedici şi cea mai bună echipă de pompieri specializați în tehnici de descarcerare. Câştigătorii vor primi cupe, medalii, diplome şi premii asigurate de către organizatori și partenerii instituționali.
INTRAREA PUBLICULUI ESTE LIBERĂ!
Programul competiţiei:
(DA PAGINA!)


Miercuri – 05.07.2017
  • 12.00-13.00 – festivitatea de deschidere;
  • 13.00-14.00 – exerciții demonstrative susținute de echipa voluntarilor ISU BIF și cea a elevilor Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești (exemplificarea celor două probe).
Joi – 06.07.2017
  • 09.00-17.00 – desfășurarea probelor de concurs;
Vineri – 07.07.2017


  • 09:00 – 13:00 – desfăşurarea probelor de concurs;
  • 13.00-14.00- festivitatea de premiere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu