02 ianuarie 2020

1857. Intalnirea Vulturilor-un pilot-erou de 101 ani si un cosmonaut vesnic tanar


Intre cei doi Vulturi.

                                                                                 
                                     Uneori, daca insisti si lupti, reusesti sa-ti implinesti visurile. Si...S-a petrecut !
.
.

  A pune fata in fata doua personalitati mondiale ale aviatiei romane pare usor, avandu-i in tara, langa tine si intalnindu-i periodic, vorbind, comunicand cu ei... Dar uite ca nu-i asa. Mai ales cand Vulturul Cosmic zboara prin lume nelinistit, promovand, sfatuind, punand umarul la tot ce e frumos si bun pe mapamond in numele Romaniei, fiind cel mai activ ambasador al tarii sale in mediul tehnico-stiintific, istoric si educational.
   Dar l-am prins la sol si...S-a intamplat minunea: Vulturii s-au intalnit!
DA PAGINA!


.
   Totusi, mi-am spus ca a-i face sa se intalneasca in particular si sa vorbeasca linistiti, nu in public, ar fi o realizare - document, mai ales daca i-as mai si filma. 

  Dl.general-lt. in retragere Ion Dobran, as al aviatiei militare romane, care a doborat aeronave americane ,englezesti, sovietice si germane in al doilea razboi mondial, om la 101 ani de viata in curand, probabil ultimul aviator din lume care a luptat pe cele doua  fronturi -est si vest- si dl.general-lt. inginer in rezerva Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut roman si nr.103 in lume, au mai stat unul langa celalalt la sarbatorirea implinirii varstei de 100 de ani a d-lui g-al Dobran, atunci fiind prima data cand cei doi mari oameni au putut fi fotografiati impreuna si au si discutat.
   Ei bine, amandoi au raspuns cu entuziasm propunerii si intalnirea a fost, cel putin pentru mine ca iubitor de istorie si promotor al prezervarii acesteia, o mare realizare, un document viu!
   Si astfel am supervizat si imortalizat acest moment absolut unic, fiind ajutat tehnic de catre  colegii mei: intalnirea celor doi vulturi!
     Emotiile celor doi protagonisti sunt vizibile in filmare, iar discutia... este memorabila.
    
Momentul ramane oricum unic: de la "poalele "aviatiei romane, din perioada sa
 de aur, la "varful"ei - apogeul spatial, LIVE!


Cdr.av.(rtr)Breazu, "moderand" si
"Vulturul cosmic"
in rol  de reporter. 

   
Nu este de scris despre acea ora fascinanta, in care noi, cei veniti sa imortalizam, am simtit ca intr-adevar "facem istorie", de fapt nu este de spus decat: "Am reusit! AM FOST ACOLO"!
    Veti vedea cand filmarea va fi montata si urcata.
    Pana in acel moment, bucurati-va de fotografiile unice, documente ale unui moment istoric.

Mai jos aveti link-ul cu filmul!Aducand in memoria colectiva informatii deosebite chiar daca multe dintre ele au mai fost comunicate de catre dansii separat, in alte intalnirii, cu alte ocazii.

              Filmul aici: "Intalnirea vulturilor"

Un autograf de legenda,pentru un vultur de legenda.


*nemotoujours *(Alex Stoian)

Filmare principala: Ana-Maria Stoian,

Filmare secundara: Silviu Alexandru Alexe.

"Complici": Coman Elena, comandor aviatie rtr. Ion"Suca" Breazu
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu